Ново лекарство за лечение на болестта на Алцхаймер беше одобрено

...
Ново лекарство за лечение на болестта на Алцхаймер беше одобрено
Коментари Харесай

Лекарство против Алцхаймер беше одобрено в САЩ за първи път от 20 години насам

Ново лекарство за лекуване на заболяването на Алцхаймер беше утвърдено от здравния регулатор в Съединените щати за първи път от 20 години насам. Очаква се утвърждението му да усили натиска върху здравните управляващи по целия свят да го пуснат на пазара, макар че към този момент има противоречиви доказателства за това дали препаратът е ефикасен, показва " Гардиън ".
Лекари, пациенти и организациите, които ги поддържат, чакат с неспокойствие медикаменти, които могат да забавят дегенерацията на нервната тъкан, само че успеваемостта на новия медикамент - " Адуканумаб ", е оспорвана от учените. Две негови тествания бяха спрени през март 2019 година, тъй като доказателствата сочеха, че той не действа. След още един разбор на данните на пациентите производителят " Байоджен " разгласи, че взимането на по-високи дози от лекарството за по-дълъг интервал може да забави загубата на паметта и намаляването на способността на пациентите да се оправят с всекидневни задания. 
Британецът Алдо Сереса, който е приемал медикамента, твърди, че усеща позитивното му влияние.  " Забелязах, че се усещам по-малко комплициран. Болестта към момента е там, само че към този момент не е толкоз сериозна и в този момент се усещам доста по-уверен. Не съм достигнал до равнището, което беше преди, само че несъмнено се движа в вярната посока ", сподели Алдо Сереса пред БиБиСи.
Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединените щати в началото отхвърли медикамента през ноември. Сега обаче американският регулатор утвърди лекарството с претекста, че има " обилни доказателства, че " Адуканумаб " понижава амилоидните плаки в мозъка, които предизвикват Алцхаймер.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР