Ново културно събитие - Джаз арт еко фест Троян, ще

...
Ново културно събитие - Джаз арт еко фест Троян, ще
Коментари Харесай

Васил Петров, Акага и Милица Гладнишка откриват Джаз арт еко фест Троян

Ново културно събитие - Джаз арт еко фест Троян, ще се организира за първи път от 14 до 16 юли в Националното ревю на художествените занаяти в с. Орешак, научи ДУМА от Маргарита Тошева, артистичен и събитиен управител. Организаторите се надяват то да се трансформира в годишно.
Събитието е ориентирано към хора, които обичат изкуството - хубава музика, приложни изкуства, обичаи и природа. Фестивалът има за цел да покаже богатата история на района и смисъла на другите изкуства - в тази ситуация джаз и обичаи, посредством разнообразни форми. В събитието ще бъдат включени еко действия.
Програмата планува с изключение на концерти на известни групи и реализатори и действия, които ще разрешат на присъстващите да основават свои творби, да се допрян до " живите " занаяти, като причина и чувство за общественост с обичайните изкуства на района. За това ще способства присъединяване на известни троянски майстори керамици.
В програмата тази година са включени концерти на Станислав Арабаджиев & The Swinging Sparrows; на Flawless trio и на група " Акага " - на 14 юли от 19 ч.; концерти на Симфониета Видин с маестро Левон Манукян и солисти Милица Гладнишка, Иван Велчев и Илиан Божков; на Михаил Йосифов и " Новините в джаза " и на Васил Петров - на 15 юли от 19 ч.; Ден на изкуството и поезията - показване на книги и срещи с поетите Стефан Кисьов, Стойчо Керев, Тошко Савов и доста други създатели - на 16 юли.
През трите дни на Джаз арт еко фест Троян ще може да се прегледат изложения навън - арт съоръжения, разработване на статуи, създаване на такива от рециклирани материали, които притеглят вниманието към проблемите на околната среда. Тази активност ще бъде съпроводена с образуване на фешън шоу, включващо облекла, направени от естествени, органични и рециклирани материали. Участие ще вземат локални дизайнери и моделиери, които ще покажат своите сбирки и ще разпространяват обичайните изкуства. Ще има уъркшоп с майстори керамици. Всичко това ще е съпроводено от Еко пазар, предлагащ устойчиви артикули - торбички за многократна приложимост и предмети за бита, основани от рециклирани материали.
Екипът на Джаз арт еко фест Троян е подготвил и специфична зона за занимания на деца - ще научат за джаза като тип изкуство, ще може да вземат участие в интерактивни игри и просветителни действия - работа с глина, сглобяване на глинен съд - игра " Археолози ", изобразяване на типичните за Троянската керамика шарки върху чинии от глина и така нататък
Деца до 12 години ще се радват на безвъзмезден вход за фестивала. Това е методът на уредниците да основат приветлива и приобщаваща среда за фамилиите - да се съберат и да честват магията на джаза, изкуството и природата.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР