Новият заместник-министър на околната среда Тома Белев се ожали във

...
Новият заместник-министър на околната среда Тома Белев се ожали във
Коментари Харесай

Тома Белев се ожали във Фейсбук – работи от сутрин до вечер, няма време дори за сън

Новият заместник-министър на околната среда Тома Белев се ожали във Facebook, че към този момент нямал време за персонален живот. От заран до вечер той прекарвал в министерството, а трите му седмици там минали „ монотонно – заран от малко преди девед до малко след осем вечерта, като приказвам, приказвам, приказвам “, изясни Белев.

Получил и рецензии, че не написа и към този момент липсвали неговите постове в обществената мрежа, като му станало „ леко чоглаво “, тъй като откогато е заместител на Борислав Сандов е „ зарязал всичко от персоналния си живот, срещи с другари, общия събития, че дори и телефонни диалози “.

Ето и постът на Белев след дългото му отстъствие от Facebook:

Снощи другар ми писа, че му липсват моите постове във ФБ. Стана ми леко чоглаво, тъй като за тези двайсет дни, откогато съм на нова работа, съм зарязал всичко от персоналния си живот- срещи с другари, общи събития и дори телефонни диалози. Малкото часове, които избавям, са за фамилията - по един заран и един-два вечер и отново регистрирам за незадоволителни. Ще би трябвало да основа нов темп на живота си, в който да има време за околните и за мен.

Иначе тези три седмици минаха доста монотонно - заран от малко преди девет до малко след осем вечерта съм на работа и приказвам, приказвам, приказвам. Мисля, че толкоз говорене не съм натрупал за последните шест месеца. Между вътрешните и външните срещи отстранявам минути с цел да чета и пиша по преписките и инспекция какво е изпълнено от плануваното. Вечерта, откакто се прибера стартира изостаналата връзка по вайбър, сигнал, месинджър, поща, която продължава и рано заран. Не съумявам с всичко, за което апелирам на пишещите да бъда извинен Добре, че с годините към този момент ми е необходим по-малко сън.

Ето една къса оценка на откритото от мен - като човек, дето следи тематиките си от трийсет години,  знаех, че ще е зле. Сега откривам, че е три пъти по-зле от предстоящото. Неизготвени и неприети наредби и указания повече от двайсет години, неприключени преписки от 2003 година насам, забатачени наказателни процедури изискващи промени в няколко закона, празни позиции на управителен и експертен личен състав на всички равнища и най-лошото - всеобщата процедура от неприлагането на законите е разположило екологични и финансови мини и спорове във всяка географска и тематична област. Реално ще би трябвало да пресъздадем това министерство от а и б.  Ще се оправим, само че ще коства доста сила и запаси. Времето е факторът, който ще е най-решаващ. Пропуснатите години и десетилетия в обособените браншове оказват голям напън. Все още диря моят вътрешен баланс сред бързите решения и съвършените решения.

И тъй като започнах с неналичието ми във ФБ ще завърша с нея - ще продължи, само че ще виждам да не го изоставя напълно. И ще е по тематики дето съумявам да видя (по Гьоте).  А през днешния ден ще отида да прегледам още веднъж изложбата на Милко Божков и Борис Христов в СГХГ. Тя е единствено до 13 февруари и е толкоз мощна, че предходното ми посещаване, не ми е задоволително.  Който не е стигнал до нея предлагам да отдели време - ще загуби, в случай че я пропусне.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР