Новият закон за концесиите няма да се прилага при отдаването

...
Новият закон за концесиите няма да се прилага при отдаването
Коментари Харесай

Законът за концесиите няма да важи за плажове още една година

Новият закон за концесиите няма да се ползва при отдаването на морските плажовете през идната година, реши Народното събрание. Отлагането на деяние на закона беше направено в преходните и заключителните разпореждания при смяна на Закона за ограничение на административното контролиране и административния надзор върху стопанската активност. Предложението за това е на ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ).

Крум Зарков (БСП) сподели, че макар, че " екс леге " действието на новия закон се отсрочва за 1 година, действителното отсрочване на закона за концесиите за плажовете е за 20 години. Това е оптимално допустимия период за концесии съгласно закона за черноморското крайбрежие по който ще продължат да се отдават плажовете и следвающата година. За отлагането на комисия са упорствали от министерството на туризма, а вицепремиерът Валери Симеонов е бил срещу.

Има 5 концесии в правосъдна фаза и е редно да се резервира остарелия режим, стимулира се в пленарна зала Данаил Кирилов. Според него имало единствено десетина плажа за концесиониране, което е незначителна част от 300, колкото са всичките плажове. " Това е жестоко казано с цел да няма кавги по изтичащите концесии, а да може да се открият процедури ", сподели пред " Дневник " Кирилов. Той добави, че по остарелия закон не могат да се вършат огромни концесии от " трансграничен интерес ". Каквито и да са преходните разпореждания се ползва общия ред на закона за концесиите, изясни той. Това значи за концесии над 5 млн. лева

Христиан Митев от " Обединени патриоти ", който се разгласи срещу отлагането, счита, че през идната една година да бъдат концесионирани апетитните плажове за оптимално позволения в този момент период при доста по-непрозрачни и леки условия, в сравнение с са заложени в Закона за концесиите, който влиза в действие от 1 януари. Според него нищо не е пречело новият закон да не важи за процедурите в правосъдна фаза.

Влизането в действие на Закона за концесиите от 1 януари е една от аргументите кабинетът да бърза с смяната на концесията на ски зона Банско, което е планувано за последното съвещание на държавното управление за годината.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР