Новият телевизионен сериал на Marvel Secret Invasion предизвика бурни реакции

...
Новият телевизионен сериал на Marvel Secret Invasion предизвика бурни реакции
Коментари Харесай

Нов сериал на Marvel си навлече критики заради употреба на изкуствен интелект

Новият ефирен сериал на Marvel " Secret Invasion " провокира бурни реакции в обществените мрежи - само че не поради историята или героите си, а поради началните си надписи. Оказва се, че те са основани посредством изкуствен интелект, което не се хареса изключително на една част от феновете.

Премиерата на сериала беше по-рано тази седмица в платформата Disney+, само че полемиките към първия епизод бяха ориентирани върху 2-минутното му интро. В него са изображени облици на герои, извънземни и места от сюжета на сериала.

В изявление за изданието Polygon режисьорът Али Селим удостовери, че те са основани посредством изкуственият разсъдък, ръководен от компания, наречена Method Studios.

Много почитатели на Marvel и телевизионни критици осъдиха този избор, като го нарекоха " непоносим " и " изцяло отблъскващ ".

secret invasion opening used ai art....... one of the dumbst things I`ve ever seen
— Gabriel ⧗ (@dorksofprey)
Някои даже се чудеха дали това в действителност не бележи началото на навлизането на ИИ в Холивуд - изключително терзание на големия актьорски съюз, който обмисля дали да стачкува идващия месец.

" Съкрушен съм. Вярвам, че изкуственият разсъдък е неетичен, рисков и основан само за да унищожи кариерата на художниците ", написа в Twitter Джеф Симпсън, художник, който сподели, че е работил по дизайна и реквизита за " Secret Invasion ".

В обществените мрежи се чуха и обвинявания към компанията за това, че е дала работа на приложение вместо на същински графини дизайнери и аниматори.

Режисьорът на сериала признава, че " в действителност не схваща " по какъв начин работи изкуственият разсъдък, само че се интересувал от това по какъв начин той може да вкаран в поредицата на Marvel.

" Ние говорихме с компанията за хрумвания, тематики и думи, а по-късно компютърът се задейства и сътвори нещо. След това можехме да го променим малко, като използваме думи, и то даваше разнообразни разновидности ", изяснява Селим.

Marvel и Disney не са коментирали обществено въпроса, само че въпросът с изкуствения разсъдък в " Secret Invasion " е единствено част от възходящите терзания към все по-бързо разрастващата се технология. В последните месеци текстови принадлежности като ChatGPT стартират да навлизат от ден на ден в всекидневието и редица учени показват опасения, че това ще докара до изгубването на доста специалности.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР