Новият старши треньор на шампиона Лудогорец - чехът Павел Върба,

...
Новият старши треньор на шампиона Лудогорец - чехът Павел Върба,
Коментари Харесай

Павел Върба: Целите пред Лудогорец винаги са най-високите

Новият старши треньор на първенеца Лудогорец - чехът Павел Върба, приказва за първи път пред медиите след назначението си в края на предходната година. 56-годишният влиятелен експерт разяснява, че е приел офертата на " орлите " поради високите цели на клуба и непрекъснатото им присъединяване в евротурнирите. Той добави, че не има намерение да подхваща огромни промени в играта и образа на тима, а по-скоро ще опита да продължи граденото с години.

" За мен това е едно огромно предизвикателство, познавам силата на тима и по тази причина съм тук. Надявам се, че няма да отчайвам ръководителите и ще продължим построеното през последните години. Знам, че задачите на Лудогорец са най-високите и се надявам с сътрудниците ми да успеем да ги осъществим. Това, което ме убеди да дойда, са огромните цели на Лудогорец. Забелязал съм, че тимът играе непрекъснато в евротурнирите и това наклони везните да дойда тук. Последните 6 мача на клуба в Европа също ме убедиха, тъй като ми демонстрираха какъв брой е мощен тимът и какъв брой още може да надградим. Дайте ми време и сами ще видите нещата на терена ", означи чехът.

" Няма да стартира от нулата с този тим, той има висока класа. Това е плюс за мен, че няма потребност да върша толкоз доста промени. Знам, че всички очаквате мача с Интер, това е сложен противник, само че имам вяра, че имаме своите шансове. Уважавам работата, реализирана от треньорите тук преди мен, не съм обезпокоен, а се веселя, че съм тук. Мнозина споделят какво желаят да трансформират, когато дойдат в нов клуб, само че аз желая да продължа наклонността и развиването на Лудогорец ", продължи Върба.

В кариерата си Върба има обилни триумфи, главно с Виктория Пилзен. Той е 4-кратен първенец на Чехия и притежател на купата на страната с отбора от Пилзен. С Виктория стига 3 пъти до групите на Шампионската лига, като и в трите случая продължава в Лига Европа като трети. Има и купа на Словакия с тима на Жилина. Работил е и в съветския Анжи. Бил е отпред на националния тим на Чехия, който класира и води на Европейското състезание във Франция 2016. Върба е избиран 8 пъти за треньор №1 на Чехия.

" Всеки тим търси нови играчи и желае да се укрепи. Ние също ще го създадем, ще видите в каква посока. Не мога да разкрия имена. Познавам играчите към този момент, само че е прекомерно рано да давам оценки. Това може да се случи след подготвителните лагери. Харесвам тимове, в които звездите работят за отбора, а Лудогорец е тъкмо подобен тим. Конкуренция са ни най-много софийските грандове. Българското състезание е относително равностойно по отношение на чешкото, само не ми харесва равнището на някои от стадионите ", сподели още Върба.

Изпълнителният шеф на Лудогорец Ангел Петричев пък разгласи, че клубът е на финалната права да стартира градежа на бранш " А " на стадиона в Разград.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР