Новият собственик на наградите Златен глобус планира да закрие Асоциацията

...
Новият собственик на наградите Златен глобус планира да закрие Асоциацията
Коментари Харесай

Новият собственик на наградите Златен глобус ще закрие Асоциацията на чуждестранната преса Холивуд

Новият притежател на премиите " Златен глобус " възнамерява да закрие Асоциацията на задграничната преса в Холивуд (HFPA), която беше упрекната в липса на разнороден етнически състав, оповестява задокеанската преса.

Частната компания " Eldridge Industries " закупи правата за оценките, както продуцентската компания " Dick Clark Productions ", която ще продължи да отговоря за телевизионното лъчение на церемонията по награждаването и ще се концентрира върху разширението на интернационалната публика, се споделя в публикуваното известие.

Призовете за достижения в региона на киното и малкия екран се присъждат от Асоциацията на задграничната преса в Холивуд.

Репутацията на организацията, която връчваше премиите, пострада, откакто бяха открити проблеми с етичността и расово многообразие. Това накара американската телевизия NBC да смъкна от ефир церемонията за връчването на премиите " Златен глобус " през 2022 година

През 2021 година следствие на вестник " Los Angeles Times " разкри, че измежду членския състав на организацията няма нито един негър публицист. Някои членове бяха упрекнати в подмятането на сексистки и расистки забележки, както и в корупция. В резултат на това Асоциацията на задграничната преса в Холивуд разшири и разнообрази състава си, а също вкара нови политики за етичност.

 
Снимка: АР/БТА
 

Председателят на " Eldridge Industries " Тод Бьоли възнамерява да трансформира Асоциацията на задграничната преса в Холивуд от обединяване на кореспонденти, отразяващи интернационалната развлекателна промишленост с нестопанска цел, в организация със стопанска цел и наети чиновници, предава Българска телеграфна агенция. Всички 310 сегашни членове към момента ще имат правото да гласоподават за идващите награди " Златен глобус ", които ще бъдат раздадени през януари 2024 година, сподели представител на компанията.

NBC излъчи церемонията още веднъж тази година, само че към момента нито една телевизия не е изявила предпочитание да направи това през 2024 година, отбелязва Ройтерс.

Финансовите параметри на договорката, която е утвърдена от управляващите в Калифорния, не се оповестяват.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР