Новият селекционер на Португалия Роберто Мартинес изтъкна положителното влияние на

...
Новият селекционер на Португалия Роберто Мартинес изтъкна положителното влияние на
Коментари Харесай

Роберто Мартинес: Трябва да растем в подобни мачове

Новият селекционер на Португалия Роберто Мартинес посочи позитивното въздействие на рекордьора Кристиано Роналдо след триумфа над Лихтенщайн с 4:0 на старта на квалификациите за Евро 2024, съобщи " Ройтерс ".

Мартинес счита, че мачовете против по-малки тимове могат да се трансфорат в капан, само че португалците са създали съвършения старт в Група " J ".

Той бе исторически поради рекордния 197 мач за националния отбор на Роналдо, който вкара последните два гола на стадион " Жозе Алваладе " и към този момент има 120 попадения за Португалия.

" Много, доста положително беше. Това е идната стъпка от позитивните неща, които правехме на тренировките. Трудно беше да стартираме с този тип мачове, това са клопки. Но методът, по който играхме и това, че елиминирахме заплахата, бяха доста значими ", разяснява треньорът.

Мартинес, който е някогашен селекционер на Белгия, наследи поста Фернандо Сантош, напуснал след загубата на отбора от Мароко на четвъртфиналите на Световното в Катар.

" Започнахме първото полувреме добре, само че имаше и интервал, в който бяхме разочаровани ", сподели Мартинес.

" Трябва да растем в сходни мачове. Представянето ни през втората част бе доста по-добро. Беше опция да спечелим три точки и късмет да опозная футболистите, а и те мен ", сподели още испанецът.

" Винаги е мъчно, когато противникът се пази с доста футболисти пред вратата си. Трябва да направляваме страстите си, не можем да бъдем прекомерно огромни индивидуалисти ", сподели още той.

Мартинес възвърне титулярното място на Роналдо, откакто той беше запаса в последните два мача на Мондиала и се зарадва на приноса на 38-годишния състезател.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР