Новият инструмент на Amazon, наречен Dialogue Boost, ще използва AI,

...
Новият инструмент на Amazon, наречен Dialogue Boost, ще използва AI,
Коментари Харесай

Най-сетне ще чуете какво си говорят героите във филмите

Новият инструмент на Amazon, наименуван Dialogue Boost, ще употребява AI, с цел да усили звука, когато героите си приказват. Това ще ви разреши най-сетне да разберете целия този шепот, който идва незабавно след 20 минути детонации. 
Проблемът в актуалните екшъни е, че след откъс с гърмежи, свистене и тътнеж или дори по време на самите подиуми, има някакъв разговор, който въобще не се чува. Ако прибавим към това обстоятелството, че доста артисти приказват с акцент, или пък фъфлят или пък издават пресипнал шепот сякаш за повече драматичност - в последна сметка всички се напрягаме и изнервяме, пробвайки се да хванем тази значима сюжетна точка.
(В българските филми и без екшън подиуми, звукът в разговорите постоянно е възмутителен и в множеството случаи разговорът е мъчно понятен - бел.ред.) 
Dialogue Boost е инструмент, който ще бъде наличен за несъмнено наличие на Prime Video и ще употребява AI, с цел да изолира разговора в границите на дадена сцена и да ви разреши да увеличите силата му, когато е належащо. Не единствено това. Той „ интелигентно “ ще усили силата на звука на разговора, с цел да го направи по-ясен по време на моменти, където фоновият звук е по-висок. 
Той е планиран особено за хора със загуба на слуха, само че може да се употребява от всеки. Amazon настояват, че са първата стрийминг платформа, която предлага тази технология. „ Нашата библиотека от наличие с надписи и аудио изложение продължава да пораства и като използваме нашите софтуерни благоприятни условия, за да създадем първи в промишлеността нововъведения като Dialogue Boost, ние предприемаме още една стъпка за основаване на по-достъпно стрийминг изживяване “, споделя Раф Солтанович, вицепрезидент по технологиите в Prime Video и Amazon Studios.  
Засега Dialogue Boost ще бъде наличен единствено за избрани филми и телевизионни излъчвания.   
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР