Новият директор на Държавната опера в Русе - Пламен Бейков,

...
Новият директор на Държавната опера в Русе - Пламен Бейков,
Коментари Харесай

Пламен Бейков е новият директор на операта в Русе

Новият шеф на Държавната опера в Русе - Пламен Бейков, встъпи публично в служба, оповестиха от културния институт в крайдунавския град. Бейков е дълготраен солист на Русенската опера, а от началото на юли 2018 година е и драматург на културния институт.

Той приключва оперно пеене в Кралския лицей за музика в Лондон, специализира в Българската академия за изкуство и просвета при българския артист Борис Христов в Рим.

Като оперен актьор взе участие в продукции на всички български оперни театри, гастролира в съвсем всички европейски страни, Съединени американски щати и Япония. Участва в продукции на националните оперни театри в София, Казан и Сараево.

Той е създател и водещ на просветителните стратегии на Русенската опера в интервала 2010-2019 година, излиза на сцената като сценарист и водещ на редица концерти от нейния плакат.

Бейков реализира и свои постановки за Старозагорската и Русенската опери. Последната му режисьорска работа е осъществена в крайдунавския град - операта " Хамлет " от Джоузеф Самър, чиято премиера беше през юни 2021-а.

Бейков е магистър по специалността " Музикално-сценична постановка " в Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров " в класа на проф. доктор Виолета Горчева. Той е и притежател на премиите " Достоен за Свищов ", " Златно перо " и Награда " Русе " за принос в развиването на изкуството и културата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР