Новите правила за преместваемите обекти, рекламните и информационните елементи в

...
Новите правила за преместваемите обекти, рекламните и информационните елементи в
Коментари Харесай

Новите правила и ограничения за реклама в София вече са факт

Новите правила за преместваемите обекти, рекламните и осведомителните детайли в София към този момент са факт, откакто Столичният общински съвет (СОС) гласоподава измененията в едноименната разпоредба.

Най-важната смяна касае рекламата върху лични търговски обекти. Оттук насетне не се позволява повече от 20% реклама върху прозорците и витража на стационарни търговски обекти, ситуирани на партерните етажи - брандиране по фронта на първостепенната улична мрежа, обвързвана с търговеца или със артикули и/или услуги, които се оферират в комерсиалния обект. Това значи, че реклама на така наречен фризери ще има единствено в зоната на парцелите – вътре, в комерсиалния обект, а не на тротоара. Не се разрешава и използването на LED екрани, а брандиране на транспортни средства от градския превоз ще се позволява единствено със единодушие на контролните органи. " LED екрани няма да има по трамваите и рекламни послания няма да бъдат отправяни. Това може да се случи единствено в случай че има някакво кампанийно събитие, което е проведено единствено в границите на избрани дни ", акцентира основният проектант на София Здравко Здравков.
Освен това беше признато срокът на разрешителните за билбордове да е 5 години, а не 10, като беше отхвърлено предложение на общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера срокът да остане 10 години.
Промените провокираха недоволства от дребния бизнес в София, тъй като, съгласно тях, облагодетелстват стопанисващите билбордовете компании. Съгласно новата разпоредба не може да се слагат билбордове в частни терени, в случай че са по-близо от 60 метра един от различен, а в някои характерни случаи – 80 или 100 метра. Главният проектант обаче увери, че Столична община ще почне да понижава билбордовете точно като усилва дистанцията сред тях – незабавно щом изтече настоящият контракт за стопанисване на съответния билборд и подновяването попадне под действието на новата разпоредба.
До края на годината ще представим методически инструкции за рекламите и цветовите решения в града, сподели Здравков след днешното гласоподаване, представен от Агенция " Фокус ".
" В рамките на 4 месеца ще създадем методически инструкции на правилото на други градове, от които сме взели образци – от Виена, от Париж. Искаме да създадем единни инструкции, които да споделят по какъв начин да наподобяват градините в централна зона и разположените из кварталите, както и пешеходните пространства. Искаме да създадем правилник и във връзка с покритията, на местата за реклама, на винилите, които се разполагат на всички места. Искаме да създадем едни единни инструкции, които вие като отворите, да ви стане ясно по какъв начин би трябвало да наподобява вашата лятна градина. Да избягаме от този миг, в който идват при мен притежатели на заведения и мен питат по какъв начин би трябвало да наподобява тяхното заведение. При чадърите да вземем за пример желанието ни е да се популяризира единствено в борда, който ще бъде на чадъра – т. е. не на самата повърхнина, а на частта, която се намира отвесно. Това ще бъде част от методическите инструкции, за които сме си сложили амбициозната цел да представим до края на годината . И притежателите ще имат една година период да приведат своите обекти към признатите методически инструкции ", изясни арх. Здравков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР