Новите 10 лимузини, които НСО купува по всяка вероятност ще

...
Коментари Харесай

Новите лимузини на НСО за 665 000 лв вероятно ще са Шкода |

Новите 10 лимузини, които НСО купува по всяка възможност ще са Шкода Октавия, в случай че не бъде спряна публичната поръчка. Причината е, че единствената компания, която е подала документи за присъединяване до крайния период 17 ноември е вносителят на Шкода ЕУРАТЕК АУТО ООД. Прогнозната цена на поръчката е 665 000 лева (без ДДС).

В приложената техническа спецификация е маркирано, че новите коли би трябвало да с дизелов мотор с мощ над 189 к. с., да бъдат с автоматизирана скоростна кутия с не по-малко от 7 степени и задвижване 4x4. Колата би трябвало да развива над 230 км/ч и до форсира от 0 до 100 км/ч за под 8,5 секунди. Разходът би трябвало да е по-малко от 6,0 литра за 100 километра пробег в разбъркан цикъл.

Освен това има още куп условия за първокласното возило като пъстър информативен екран, мултифункционален волан с ръководство на аудио уредбата, автопилот за задаване на непрекъсната скорост, щори на задното стъкло и на задните порти, кожен салон, тонирани стъкла. Цветът на новите коли би трябвало да е черен металик.

На тези условия, от гамата на Шкода дава отговор моделът Октавия с мотор 2.0 TDI.

Обществени поръчки единствено с един участник, постоянно биват анулирани, защото няма действителна конкуренция, само че има и задоволително прецеденти.

На бъдещите нови коли на НО няма да се возят президент, министър председател или ръководител на националното заседание, защото за тях се употребяват бронирани коли. Миналата година службата за защита на властта се опита да купи две бронирани коли за 2 млн. лева, само че поръчката беше анулирана.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР