Нови подробности за полицая, който застреля 18-годишния крадец, даде вътрешният

...
Нови подробности за полицая, който застреля 18-годишния крадец, даде вътрешният
Коментари Харесай

Обрат! Нови подробности за полицая, застрелял 18-годишния крадец

Нови детайлности за служителя на реда, който простреля 18-годишния апаш, даде вътрешният министър Калин Стоянов. Той изрично застана зад дейностите на униформения и съобщи, че той е отличен служител на реда, доста добре квалифициран и неведнъж награждаван.

" Съболезнования на околните на починалото момче. Искам да уточня, че всичко, което ще кажа е на основа на откритите обстоятелства и условия досега ", съобщи Калин Стоянов в изявление за бТВ.
-->
" Категорично заставаме зад взетото решение на служителя на реда да употребява огнестрелно оръжие във връзка с лице, за което преди всичко има данни, че е направил обир. На второ място – има данни, че това лице е част от група, които са заплашвали жертвите си с огнестрелно оръжие.

Трето – служителят на реда е употребявал оръжие, откакто неведнъж е предупреждавал лицето да спре. А по-късно е създал предупредителни изтрили ", разясни силовият министър.

" Данните за грабежа са подадени малко след 2 часа. Около 5 часа се получава сигнал от охранител на бизнес център. Именно там служителите на реда ги намират, само че лицата се качват в рейса.

Полицаите алармират на водача и той стопира рейса и отваря вратите, само че две от трите лица стартират да бягат.

Полицаят е стрелял с персонално оръжие. За това вероятно той ще понесе административна отговорност. Той е носил и двете оръжия – персонално и служебно, само че е употребявал персоналното. За това може да понесе отговорност.

Полицаят е употребявал персоналното си оръжие, тъй като при преследването служебният му револвер най-вероятно изпада от кобура. В момента се обясняват тъкмо тези условия.

Няма значение, че служителят на реда носи и служебно, и персонално оръжие. Ако желае може и три оръжия да носи. Най-вероятно персоналното му оръжие е по-модерно от „ Макаров “-ия, които служителите на реда носят ", призна Калин Стоянов. Той заяви, че се приготвя смяна в нормативната база, която публично да позволи на служителите на реда да носят по време на дежурство и служебното, и персоналното си оръжие.

Стоянов разясни, че по първична информация в персоналното оръжие на служителя на реда не е имало стоп патрони. Такива е имало единствено в служебното. От близко разстояние обаче и стоп патроните могат да убият човек.

" Това е тежък случай, само че съгласно нас служителят на реда правомерно е употребявал оръжие в създалата се обстановка.

По първична информация служителят на реда е създал два предупредителни изстрела, а един от патроните е попаднал в тялото на причинителя. Няма служители на реда, който желае да убие индивида, който гони - той желае да го спре ", безапелационен бе вътрешният министър Калин Стоянов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР