Новата сграда на Математическа гимназия Д-р Петър Берон" ще бъде

...
Новата сграда на Математическа гимназия Д-р Петър Берон" ще бъде
Коментари Харесай

Новата сграда на Математическата гимназия ще бъде пример за училище на XXI век

Новата постройка на Математическа гимназия " Д-р Петър Берон " ще бъде образец за учебно заведение на XXI век. Това показа кметът на Варна Иван Портних, който показа стъпките за осъществяване на плана пред екипа на гимназията и шефа на учебното заведение Павлин Петков. Тя ще бъде ситуирана на терен от 22 дка в региона на техникумите, с финансиране от страната и от Община Варна.
" Индикативната стойност на обекта, с софтуерното съоръжение, е към 12 млн. лева В хода на правене на техническия план, взаимно с управлението на учебното заведение, ще се реагира, в случай че има спомагателни характерни условия ", изясни кметът. Той добави, че през вчерашния ден е била извършена ползотворна среща с министъра на образованието Красимир Вълчев. 

" Имаме неговата поддръжка, както и поддръжката на премиера. Следващата седмица ще свикаме изключителна сесия на Общинския съвет, на която ще желаяме от страната терен, който да обединим с общински имот. Така ще осигурим нужната повърхност, изисквана нормативно, за създаване на една съвременна постройка на това емблематично за града ни учебно заведение ", сподели Иван Портних.

Цялата идея на развиване на региона планува преобразяване на зоната на техникумите в учебен кампус. С планове по оперативна стратегия " Региони в напредък " ще бъдат реновирани постройките на Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване и на Професионалната гимназия по електротехника. Сградата на Колежа по туризъм също се ремонтира. 

" Амбицирани сме да превърнем региона в център за образование по математика, информатика, технологии, техника. Ще влагаме средства в възобновяване на инфраструктурата - на сградния фонд, софтуерно съоръжение, както и съчетаване на избрани общи функционалности, като плувен басейн, многофукционална спортна зала, за обезпечаване на условия за спорт на всички възпитаници. В непосредственост е и базата на стадион " Локомотив ", която също ще развиваме ", сподели кметът Иван Портних.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР