Новата парламентарна сесия на Народното събрание беше открита с химните

...
Новата парламентарна сесия на Народното събрание беше открита с химните
Коментари Харесай

Новата парламентарна сесия започна с химните на България и на ЕС

Новата парламентарна сесия на Народното събрание беше открита с химните на България и на Европейския съюз (ЕС). На първото съвещание след Великденската почивка в зала се записаха 121 народни представители. Не участваха депутатите от Движение за права и свободи и " Българска социалистическа партия за България ". Очаква се всяка парламентарна група да прочете декларация във връзка новата сесия. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пожела сполучлива нова сесия на депутатите.
Тя напомни, че 44-ото Народно заседание е преполовило мандата. " Оценките за нашата активност постоянно са разнообразни, даже противоположни и крайни. Но в случай че погледнем цифрите, ще забележим, че от началото на мандата на това Народно събрание то е приело 260 закона, 379 решения, две заявления и едно послание. Това демонстрира, че е осъществена сериозна по размер законодателна работа ", сподели Караянчева. Изключително натоварен беше и парламентарният надзор - за него са били отделени 280 часа пленарно време, уточни тя.
Караянчева изрази вяра, че макар предизборната акция депутатите ще продължат да извършват отговорностите си на народни представители, за което гласоподавателите са им дали своят вот доверие. Тя прикани депутатите да се отнасят отговорно към работата си и да се водят от публичния интерес. " Нека не забравяме, че всеки един от нас със своите дейности и морал, с държанието си тук в тази зала и отвън нея, със законодателните си оферти и своята подготвеност дава общия образ на актуалния депутат ", означи тя. Цвета Караянчева поздрави християните с отминалите Великденски празници. Отправи привет и към мюсюлманите с началото на свещения за тях месец Рамазан и им пожела здраве, мир и благоденствие. По предложение на Парламентарната групата на Обединените патриоти първа точка от седмичната стратегия на Народното събрание е първо четене на промени в Наказателния кодекс.

В програмата са още промени в Закона за държавната благосъстоятелност на първо четене, в Закона за кадастъра и имотния указател на второ четене, в Закона за пощенските услуги на първо четене и три ратификации на интернационалните документа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР