Новак Джокович затвърди доминацията си на Откритото първенство на Австралия

...
Новак Джокович затвърди доминацията си на Откритото първенство на Австралия
Коментари Харесай

Бекер: Джокович не разполага с още много време пред себе си

Новак Джокович затвърди превъзходството си на Откритото състезание на Австралия в неделя, когато подвигна трофея в Мелбърн за десети път в кариерата си. С този си успех той изравни и върха за максимален брой титли от Големия шлем, който до този миг бе еднолично владеене на Рафаел Надал.

Въпреки че самият Ноле съобщи с усмивка по какъв начин 35 е новото 25, визирайки възрастта си, и по какъв начин няма желание да стопира дотук, то шесткратният първенец от Шлема и негов някогашен ментор Борис Бекер е на мнение, че сърбинът би трябвало да побърза, в случай че желае да си подсигурява лидерската позиция в класацията за най-вече " мейджър " трофеи, защото не му остава още доста време в тениса по думите на германеца:

" Успехът е задачата на живота му. Новак постоянно е желал да се трансформира в най-успешния тенисист в историята. Още като дете той декларира: " Аз ще бъда най-хубавият ". И е бил прав. В момента той се намира извънредно покрай това. Новак обаче е на 35 години и е наясно, че когато стане на 40, той няма да бъде в положение да се представя на също толкоз високо равнище, по отношение на този миг.

Смятам, че след Аустрелиън Оупън нещата фрапантно ще се трансформират. На Ролан Гарос и на Уимбълдън напрежението, което ще изпитва върху себе си, безспорно ще бъде в доста по-сериозни мащаби ", предсказа някогашният лидер в международната класация, който през предходната година трябваше да прекара 8 месеца в пандиза поради укриване на задължения, евакуиране на активи и неразкриване на имущество.

Източник: FirstSportz

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР