Новак Джокович загуби сет на старта на Откритото първенство на

...
Новак Джокович загуби сет на старта на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Без капка милост: Джокович с ново клинично представяне и 1/8-финал на Уимбълдън!

Новак Джокович загуби сет на старта на Откритото състезание на Англия, само че в идващите си два дуела подвигна неимоверно доста равнището си и към този момент е част от осминафиналната фаза на шампионата. Днес в негова жертва се трансформира сънародникът му Миомир Кецманович, който прави най-хубавия сезон в кариерата си досега. 20-кратният притежател на трофеи от Шлема бе безсърдечен през цялото време на срещата и след поразително показване до последната секунда се поздрави с безапелационното 6:0 6:3 6:4. Така той продължава по пътя си към гонене на четвърти следващ трофей от Шампионата, като в конфликт за място на четвъртфиналите му следва да се изправи против изненадата на трева през този сезон, а точно надарения нидерландец Тим Ван Райтховен.

В дебютните минути от срещата Кецманович имаше своите проблясъци, само че увереността му бързо бе попарена от шесткратния първенец, който още през цялото време на срещата демонстрираше най-хубавото, на което е кадърен, и се трансформира в цялостен стопанин на корта. Ноле завоюва още дебютното подаване на противника си и въпреки да изостана с 0:40 в ответния си сервис гейм, той бързо поправи вредите благодарение на серия от съвършени начални удари, с цел да се отдръпна на почивката с задатък от 3:0. До края на сета Джокович остана пределно съсредоточен и с помощта на съвършеното систематизиране и разпространение на ударите си организира самобитна наказателна акция против своя съотечественик, който нямаше концепция по какъв начин да противодейства на поразително играещия си противник. Така след единствено 25 минути престой на корта някогашният №1 записа откриващата част на своята сметка, без да отпусне нито гейм на съперника.

Желанието за игра у осминафиналиста от Мелбърн се завърна при започване на втората част, където той се отърси от сковалото го напрежение и съумя да разкрие част от капацитета, с който разполага. Вече все по-често можехме да забележим младия сърбин да подхваща офанзивни дейности, принуждавайки любимеца да се пази, като нерядко триумфът в дългите замени бе точно на страната на Кецманович. Въпреки че международният №30 показва борбеност, отразявайки три брейкбола, с цел да запази паритета до 3:3, то в осмия гейм Джокович бе твърдо решен да реализира задачата си и възползвайки се от неточностите на съперника си, реализира пробив за 5:3, който бе и решителен за изхода на частта.

Статуквото на корта се резервира и в третата част, където още на старта рекордьорът по брой седмици като №1 сложи напрегнат съперниковото подаване, с цел да доближи до опция за пробив, само че уповавайки се на най-силното си оръжие през днешния ден - сервиса, Кецманович съумя да избегне заплахата. Съвсем скоро обаче топ поставеният доближи до нови шансове за брейк, като този път избавление за съперника му нямаше. Имайки преднина от 3:1, именитият сърбин продължи да бъде непогрешим във всяко едно отношение и да диктува протичащото се на корта, което го изведе до нов пробив. Сервирайки за крайния триумф, Джокович позволи кратковременен спад в представянето си, подкрепил 22-годишния сърбин в това да да върне единия от пробивите. При втория си опит за затваряне на мача обаче Ноле не трепна и се поздрави с 24-ата си поредна победа на Свещената трева!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР