Новак Джокович разкри, че участието му на предстоящите Мастърс турнири

...
Новак Джокович разкри, че участието му на предстоящите Мастърс турнири
Коментари Харесай

Джокович: Искам да играя в Мадрид и Рим, но все още не е сигурно


Новак Джокович разкри, че присъединяване му на идните Мастърс шампионати в Мадрид и Рим към момента не е изцяло несъмнено. Тази седмица сърбинът ще изиграе втория си шампионат на клей от началото на годината след този в Монте Карло, оглавявайки схемата на ATP 250 конкуренцията в Белград. Джокович разяснява и какви са възможностите шампионатът в сръбската столица да получи по-висок сан в близко бъдеще.

„Имах потребност от малко окуражаване при започване на пътя към Ролан Гарос и публиката в Монте Карло ми го даде. Ясно е, че що се отнася до сезона на клей, Ролан Гарос е огромната ми цел. Искам да бъда оптимално квалифициран, когато пристигна времето да отпътува за Париж. Това обаче по никакъв метод не трансформира настройката ми към шампионата в Белград. Целта ми е да печеля купата и нищо друго няма да ме удовлетвори“ – съобщи Джокера на конференцията преди началото на присъединяване си в конкуренцията.

На въпроса какви са проектите му за идващите седмици, международният №1 отговори „Възнамерявам да играя в Мадрид и Рим, само че ще забележим по какъв начин ще се усещам. Следващата седмица с екипа ми ще създадем оценка на обстановката и тогава ще вземем окончателното решение и ще стане ясно по какъв начин ще наподобява графикът ми преди Ролан Гарос“.

Джокович разяснява и организацията на конкуренцията в родния му град. „Опитваме се да отговорим на потребностите и упованията на всички. В момента е много по-студено от предстоящото, само че, за жалост, не можем да направляваме времето. Въпреки това се надявам да създадем неповторимо преживяване за всички, които са решили да дойдат“.

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем разкри и какви са възможностите конкуренцията в Белград да бъде нараснала в сан ATP 500.

„Що се отнася до повишението на категорията на шампионата, първото нещо, което би трябвало да е ясно, е че сега не притежаваме лиценза. В момента единствено наемаме лиценза, в случай че мога да се изразя по този метод, само че ще представим на притежателите оферта за откупуването му. Едва по-късно ще можем да вземаме по-сериозни решения за развиването на шампионата. От ATP ни споделиха, че има късмет договарянията да стартират още тази седмица, тъй че ще забележим какво ще се случи“ – приключи Джокович.

Лидерът в ранглистата ще стартира присъединяване си против собствен съотечественик в лицето на Ласло Джере или Хамад Медйедович, а на четвъртфинала би могъл да се изправи против Доминик Тийм.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР