Новак Джокович продължава да бъде непобеден на Аустрелиън Оупън от

...
Новак Джокович продължава да бъде непобеден на Аустрелиън Оупън от
Коментари Харесай

Джокович: Баща ми не е виновен, не е видял руските знамена и ситуацията бе тълкувана грешно

Новак Джокович продължава да бъде непобеден на Аустрелиън Оупън от 2018-а година насам, откакто по-рано през днешния ден записа своята 27-ма поредна победа в Мелбърн и се класира на 10-ия си край там. През последните дни обаче фокусът бе преместен от неговите триумфи, защото татко му се забърка в сериозен скандал след четвъртфиналния дуел в сряда на своя наследник. Тогава Сърджан Джокович бе сниман да се снима до почитатели, развяващи съветски флагове с лика на Владимир Путин, като въпросното видео за минути обхвана всички международни медии. По време на днешната си конференция Ноле застана в отбрана на своя татко и съобщи изрично, че Сърджан няма никаква виновност за случилото се, потвърждавайки, че обстановката е била тълкувана изцяло неправилно.

" След всеки мой мач татко ми излизаше на открито и отиваше при почитателите, с цел да им благодари за поддръжката, с цел да си поговори с тях, да се снимат. Имаше доста сръбски флагове около него, не е забелязал съветските. Това, което татко ми сподели, бе преведено неверно. На сръбски използваната от него фраза значи " наздраве ". Съжалявам, че това придоби толкоз съществени мащаби. Надявам се обаче хората да схванат, че той изрично не го е направил с желанието да изрази поддръжка към каквито и да било военни спорове. Както самият той сподели в свое изказване, ние сме срещу войната, в никакъв случай няма да подкрепим принуждение. Самите ние сме претърпели война и знаем какъв брой пагубно е това за фамилията, за околните, за народа във всяка една страна, която минава през това.

С него разговаряхме и изяснихме обстановката. Не е било преднамерено. Вие говорите по този начин, като че ли той го е направил за и не внимава какво прави. Това може да се случи на всеки. Той просто е минавал, снимал се е с някого, след което всичко ескалира. Тази група от хора са злоупотребили с него. Не мога да бъда сърдит, нито отчаян от постъпката му, защото не е негова виновността. Излязъл е с мои почитатели и това е всичко, което се е случило. Разбира се, след това той се почувства зле поради всичко, което знаеше, че ще последва от страна на медиите и което ще рефлектира върху мен, само че обстановката е такава, би трябвало да я приемем и да продължим напред ", разяснява някогашният номер едно.

More Djokovic: " As my father put in a statement, we are against the war, we never will support any violence or any war. We know how devastating that is for the family, for people in any country that is going through the war. "
— James Gray (@jamesgraysport)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР