Германските производители на оръжия ще се нуждаят от помощ от

...
Германските производители на оръжия ще се нуждаят от помощ от
Коментари Харесай

Германската отбранителна индустрия опитва да намали зависимостта си от Китай

Германските производители на оръжия ще се нуждаят от помощ от държавното управление, в случай че желаят да понижат зависимостта си Китай и в това време да продължат да се конкурират с американските компании. Това заяви Асоциацията на немската отбранителна промишленост, представена от Ройтерс.

Ханс Кристоф Ацподиен, началник на Bundesverband der Deutschen Sicherheits- und Verteidigungsindustrie (BDSV), уточни, че отбранителната промишленост на Съединени американски щати, под напън на държавното управление, се е отървала от зависимостта си от Пекин през последните години. Германските производители на оръжия не са били принудени да последват образеца, само че са длъжни да бъдат подложени на напън да го създадат рано или късно, счита той.

Осъзнаването на Берлин за обстановката се е повишило, само че локалната отбранителна промишленост към момента чака съответни стъпки, които да бъдат подхванати, означи Ацподиен. По думите му може да се обмисли основаването на национални запаси за запаси, които са изключително значими.

Човек може също по този начин да следва американския образец и да употребява обществени пари, с цел да понижи зависимостите (от Китай) при производството на отбранителни артикули, като заплаща награда за артикули, които са създадени без китайски първични материали, добави той.

Ханс Кристоф Ацподиен предизвести, че бизнесът на немските производители на оръжия ще бъде изложен на риск, в случай че избухне война сред Китай и Тайван. Според него такава война може да провокира наказания против Пекин, които немските компании ще би трябвало да съблюдават, или пък Китай ще понижи износа на първични материали, употребявани от отбранителната промишленост.

Германската отбранителна промишленост зависи в огромна степен от китайските първични материали като редкоземни детайли.
 Съединени американски щати измести Китай като главен търговски сътрудник на Германия
Съединени американски щати измести Китай като главен търговски сътрудник на Германия

Стокообменът сред Германия и Съединени американски щати през първото тримесечие на годината възлиза на 63 милиарда евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР