Втородивизионният Литекс ще стане общински клуб, стана ясно от изявление

...
Втородивизионният Литекс ще стане общински клуб, стана ясно от изявление
Коментари Харесай

Гриша Ганчев се оттегля от Литекс

Втородивизионният Литекс ще стане общински клуб, стана ясно от изказване на кмета на града Страцимир Петков. Той изясни, че Община Ловеч ще получи като подаяние от сдружението „ Ловеч спорт 96 “ градския стадион, подготвителната база с прилежащите терени и здания, както и ще придобие безплатно собствеността на футболния тим Литекс.

Това значи, че откакто се отдръпна от ЦСКА, Гриша Ганчев стопира кранчето и на ловешкия клуб, който все още е на деветото място във Втора лига.

Страцимир Петков изясни пред Българска телеграфна агенция, че в Общината са импортирани оферти за безплатно подаяние на градския стадион с 13 построени здания, подготвителната база от 113 декара и още един терен наоколо до нея, както и постройката на някогашния басейн.

Петков напомни, че „ Литекс комерс “ има ловешкия футболен клуб от 1996 година а „ Ловеч спорт 96 “ стопанисва и ръководи стадиона и подготвителната спортна база, като 51 % са на „ Литекс комерс “, а 49 на 100 е делът на Общината.

„ Апортните вноски, с които е влезнала Общината 1996г., са разграничени на три и в този момент по този метод ние ги получаваме назад като подаяние. Дружеството е направено за развиване на спорта в града и инвестиция от страна на „ Литекс комерс “, а Общината взе участие с парцели. Сега „ Литекс “ ни подарява парцелите, от което следва преустановяване на взаимното сдружение. Единият от парцелите ще получим с тежести – малко над 100 хиляди лв., само че данъчната оценка на това игрище е 138 хиляди лв.. Всички други парцели са безплатни. Придобиваме ги с подобренията в тях “, изясни кметът на Ловеч.

По думите му за стадиона ще са нужни повече средства за поддръжка, само че той има концепция по какъв начин Общината да се оправи с това.

Придобивайки тези парцели, футболният клуб ще стане общински. „ Ще трябват значително средства той да се поддържа и да се управлява. Аз повеждам към този момент такива диалози и за членове на новия директорски съвет, който ще взима решения. В него ще влязат и хора от бизнеса “, добави Страцимир Петков.

По думите му футболният клуб ще бъде трансфериран на Общината без отговорности. Името на тима ще се промени, спортните хора имат оферти.

Кметът сподели още, че е мъчно да бъде поддържан професионален клуб в „ Б “ група. „ Усилията, които върша, в случай че тимът както върви сега – очевидно ще остане в „ Б “ група, да успеем един сезон да го задържим в тази група. Средствата и силите, които виждам, че мога да реализира сега, са присъединяване във „ В “ група – непрофесионален футбол. Там сумата е три пъти по-малко. Средствата, за които разговарях със спонсорите, са изцяло постижими за тях “, сподели още Петков.

Освен спортните парцели, от „ Литекс комерс “ АД подаряват на Общината още един, който е в центъра на града.

Предложенията обаче ще се преглеждат от непрекъснатите комисии в локалния общински съвет идната седмица, а окончателното гласоподаване е на постоянното съвещание в края на месеца.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР