Нова Загора. Сигурността е една от основните потребности на обществото,

...
Нова Загора. Сигурността е една от основните потребности на обществото,
Коментари Харесай

Министър Младен Маринов: Полицаите и пожарникарите трябва да се чувстват защитени по време на работа

Нова Загора. Сигурността е една от главните потребности на обществото, по тази причина когато институциите работят дружно в посока реализиране на една обща цел, от това печелят хората. Това съобщи министър Младен Маринов при откриването на реновираната постройка на пожарната в град Нова Загора, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Той добави, че служителите на реда и пожарникарите би трябвало да се усещат предпазени по време на работа, а това е обвързвано с добра екипировка, коли и въоръжение. Само тогава може да пожелаваме от тях да дават сигурност и на останалите жители. Вътрешният министър пожела на чиновниците да работят безрезервно в интерес на обществото и да се гордеят с избора на специалността си. В знак на признателност за сполучливо осъществения план вътрешният министър връчи формален плакет на кмета на града Николай Грозев и неговия екип.
На церемонията участваха министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, националният представител Галя Захариева, регионалният шеф Чавдар Божурски, шефът на ГДПБЗН основен комисар Николай Николов, шефът на ОДМВР - Сливен старши комисар Димитър Величков, шефът на РДПБЗН в Сливен комисар Владимир Демирев, представители на локалната власт и компанията реализатор.
Новият образ на постройката е реализиран по план за възстановяване енергийната успеваемост по оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 ”. Общата стойност е малко над 147 000 лева Сградата на пожарната работа в град Нова Загора е издигната през 1956 година, като от този момент е претърпяла частични поправки. Реновирането взема решение огромна част от проблемите на постройката, като подмяната на гаражните порти, възобновяване на амортизираната фасада, възстановяване работата на котелната апаратура, създаване на нова мълниезащитна инасталация, замяна на осветителни тела, реализиране на ефикасна работна среда и постигане клас на енергийна успеваемост „ С ”.
Регионалната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” в Нова Загора обслужва територия с 33 обитаеми места и население към 40 000 поданици. Осъществява действия по пожарна сигурност на забележителен горски и селскостопански фонд, както и на значими транспортни коридори. В пожарната работят 28 чиновници, като заетостта е на 100%, най-вече млади чиновници. Службата разполага с 6 автомобила за пожарогасене по-голямата част от тях нови, получени по европейски стратегии.
Припомняме, че през 2017 година, след сполучливо осъществен план взаимно с Министерство на регионалното развитие, Община Нова Загора и Министерство на вътрешните работи по оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 ”, беше актуализирана постройката на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Нова Загора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР