Нова измама в интернет. Хакери източват банкови сметки, като организират

...
Нова измама в интернет. Хакери източват банкови сметки, като организират
Коментари Харесай

Хакери организират фалшиви игри от името на големи търговски вериги

Нова машинация в интернет. Хакери източват банкови сметки, като провеждат подправени игри от името на огромни търговски вериги. За това алармират фенове на NOVA, попаднали на офертите за примамливи парични награди. Може ли след присъединяване в сходна игра да останете с празни ръце - отговорите ревизира Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна ".

Сигналите от пострадали консуматори във форумите в интернет са десетки.

Попаднах на пост в обществените мрежи - да позная какво е цифрата и ще печеля 1000 лева Заинтригувах се, описа пострадалият Венцислав.

Атрактивната премия притегля вниманието на му. Заради работата си избира да остане неизвестен, само че ни споделя за разпоредбите на играта. Обявена е като „ Тест на деня ", а обещанието е за парична премия от 50 до 1000 лева за всеки познал цифрата, което се крие в тази цветна холограма. Наградите се раздават от името на огромна комерсиална верига.

Познах цифрата, аз бях първият, който беше писал коментар, и те се свързаха с мен на персонално известие: „ Честито, Вие печелите 1000 лева ", описа той.

За да получи спечената сума само би трябвало да попълни данните от банковата си карта в този уебсайт, за който получава линк в известието.

Мъжът се усъмнява и взема решение да ревизира дали има други печеливши от играта. Оказва, че става дума за машинация. Показваме играта на специалиста по киберсигурност Спас Иванов. Според него става дума за класическа фишинг машинация, която цели да открадне персоналните ни данни. От търговката верига, от чието име се раздават премиите, изрично отхвърлят да стоят зад играта. През последните седмици при тях също постъпват десетки сигнали от пострадали консуматори.

Първа алена лампа за машинация би трябвало да светне още когато ни желаят данните от банковата карта, за получим премията, безапелационни са от „ Активни консуматори ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР