Нов смартфон бе представен на Световния мобилен конгрес в Барселона.

...
Нов смартфон бе представен на Световния мобилен конгрес в Барселона.
Коментари Харесай

Приложение позволява управление на автомобили само с поглед

Нов смарт телефон бе показан на Световния мобилен конгрес в Барселона. Мобилното устройство е дело на китайска софтуерна компания и разполага с приложение за следене на очите. По този метод само с поглед могат да бъдат ръководени разнообразни машини, включително и коли. 

 
На този стадий това не е бъдещето на шофирането. По-скоро е идея за проучване на някои от опциите на технологията за следене на погледа и на начина, по който потребителите могат да взаимодействат с автомобила. Ще управлявате отдалечено автомобила си, до момента в който гледате мобилно устройство.
проф. Джеймс Брайтън, авто инженер

Компанията започва тактика за изкуствен интелект, насочена към индивида. Въз основа на тази технология за следене на погледа, може елементарно да се предвидят намеренията и желанията на потребителя. Например, когато той получи повикване и огледа към екрана на телефона, ще може автоматизирано да отговори или да откаже.  

 
Изкуственият разсъдък е необятно застъпена тематика на Световния мобилен конгрес. Всяко ново авангардно устройство, което видяхме да се пуска на пазара, има детайли на тази технология. Предизвикателството пред производителите е по какъв начин да обяснят това на клиентите. Защото смарт телефон с изкуствен интелект за тях значи доста малко.
Бен Ууд, пазарен анализатор

Смартфонът с вграден AI струва 1299 евро и в Европа ще се предлага от 1 март.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР