Нов продукт от Шотландия, наречен Minger, стана изключително популярен по

...
Нов продукт от Шотландия, наречен Minger, стана изключително популярен по
Коментари Харесай

Какво е общото между сиренето Minger и мръсните крака?

Нов артикул от Шотландия, наименуван " Minger ", стана извънредно известен по света. Този необикновен артикул към този момент получи прозвището „ най-вонящото сирене в света “ и дори много производители на сирене все още се двоумят да го опитат.

Minger е английско меко сирене, сходно на Camembert: дъвчащо от вътрешната страна и хрупкаво извън. Този тип сирене се създава посредством постоянно накисване на продукта в солен разтвор по време на зреене, което нормално лишава към два месеца. В резултат на това производителите подсигуряват, че ще получите „ същинско наслаждение “, откакто опитате този артикул.

Въпреки това, множеството фенове на сиренето и редица производители на сирене имат подозрения - не всеки ще се осмели да опита „ най-вонящото сирене в света “, пише Daily Mail. Производителите означават, че процесът на накисване във физиологичен разтвор в действителност предизвиква растежа на микроба Brevibacterium, също виновен за неприятната миризма на краката, която, както демонстрират предходни изследвания, притегля инсекти.

Удивителният артикул е основан от Highland Fine Cheeses, основан във фермата Blairliath, покрай Tain в Шотландските планини. Имайте поради, че компанията си сътрудничи с клон на университета в Нотингам: в действителност учените работят върху основаването на нови варианти на плесен, а производителите го употребяват за своите артикули.
 сирене менджър Minger, именуван в обществените медии " най-вонящото сирене в света ". Снимка: MailOnline
Главният производител на сирена Highland Fine Cheeses Рори Стоун споделя, че той и сътрудниците му признават, че Minger се е трансформирал в „ адско преживяване “ за човешкия нос, само че производителите не са изцяло сигурни за какво. Една евентуална причина са влажните условия в Шотландия, които предизвикват развиването на дрождите и пенецилиите, употребявани в производството. Любопитно е, че самият Стоун в никакъв случай не е опитвал личното си създание.

Отличителна линия на сиренето Minger е освен неговата необикновено ужасна миризма, само че и кората му с изпъкнали ръбове и блестящо оранжев цвят. Стоун отбелязва, че този резултат се дължи на прибавянето на естествено оранжево багрило към соления разтвор, получено от семената на дървото ахиот.

Тези, които са решили да опитат Minger, означават, че усетът му въобще не е съпоставим с миризмата му. Всъщност Minger е малко солен и млечен, с мирис на умами и, както споделят тези, които са го опитвали, „ безусловно апетитен “.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР