Нов маневрен кораб, собственост на Изпълнителната агенция Проучване и поддържане

...
Нов маневрен кораб, собственост на Изпълнителната агенция Проучване и поддържане
Коментари Харесай

Корабът "Искър" ще помага за осигуряване на условия за нормално корабоплаване по р. Дунамв

Нов маневрен транспортен съд, благосъстоятелност на Изпълнителната организация " Проучване и поддържане на река Дунав ", пускат през днешния ден на вода в Русе. Корабът е издигнат с финансова поддръжка на Европейския съюз в размер на повече от 17 милиона лв..

Маневреният транспортен съд, който през днешния ден получи името " Искър ", е доставен в границите на план за рационализация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния съд в общият българо-румънски сектор на река Дунав, финансиран по Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура ".

Плавателният съд е издигнат в корабостроителницата в Гюргево и влиза в състав дружно с понтон, шаланг и драга, с които Изпълнителната организация " Проучване и поддържане на река Дунав " ще може да извършва независимо корекциите на речното дъно в сериозните сектори на Дунава, с които да подсигурява естественото мореплаване в българския сектор на реката.

Общото финансиране на този план е 20 милиона и 632 хиляди лв., като 17 милиона от тях са от Европейския фонд за районно развиване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР