Нов живот тихомълком са започнали две от офшорките на дупнишките

...
Нов живот тихомълком са започнали две от офшорките на дупнишките
Коментари Харесай

Офшорките на Братя Галеви възкръснаха тихомълком

 Нов живот тихомълком са почнали две от офшорките на дупнишките мафиоти Пламен Галев и Ангел Христов - Братя Галеви, сподели инспекция на " България Днес ".

Без непотребен звук записаните на сейшелите " Пи ей джи норт адамс лимитед " и " Ем Пи Ви Трейдинг Лимитид " задействат българските си клонове. Техни шефове и до ден сегашен са търсените от Интерпол бандити.

Възкръсването на двете сдружения става факт след осем години безучастие. През това време офшорките са част от друго следствие за пране на пари против Галеви. Според прокуратурата посредством серия съмнителни покупко-продажби и подправени документи са легализирани над 35 млн. лв.. Ключово присъединяване в схемата имат тъкмо " Пи ей джи норт адамс лимитед " и " Ем Пи Ви Трейдинг Лимитид ".

Заради липса на задоволително доказателства, уличаващи Галеви, то неотдавна е прекъснато. Съмненията, че през компаниите на дупнишките мафиоти са минали пари с непостоянен генезис, остават, безапелационни са прокурори. Все отново проверяващите имат непълен триумф. След дълго ровене е потвърдено, че при една от покупко-продажбите с офшорките е осъществено закононарушение. Така двама от чиновниците на Галеви отнасят условни присъди поради неплатен Данък добавена стойност в размер на 660 хиляди лева

Наред с Галеви в разследваната скица присъединяване има и счетоводителката Христинка Ангелова, посочена от проверяващите за тяхно доверено лице.

След като заплахата да влезе в пандиза отпада, точно Ангелова е индивидът, който задейства двете офшорки - " Пи ей джи норт адамс лимитед " и " Ем Пи Ви Трейдинг Лимитид ". Самото съживяване става напролет на тази година.

Според документи в Търговския указател на 5 март Христинка Ангелова подписва декларация, че през миналата 2018 година клоновете на сейшелските компании нямат активност у нас. Самата Ангелова работи като представител на двамата шефове Ангел Христов и Пламен Галев. Кога тъкмо двамата мафиоти са й делегирали тези права в документите, не е посочено. Според адвокати, с цел да важи издаденият от Братя Галеви документ, това би трябвало да е станало не доста от дълго време.

По закон подписаната от Ангелова декларация би трябвало да се подава всяка година. Галеви обаче не са изпълнявали отговорностите си цели осем години. Последните документи са подадени напролет на 2011 година Сред тях и финансовите доклади за миналата 2010 година От документа " Пи ей джи норт адамс лимитед " излиза наяве, че тя не има никакви активи или пари в България. От следствието за пране на пари против Галеви се обяснява, че точно офшорката е построила баровското им имение в село Ресилово. Според криминалисти градежът е сбъднат с мистериозно появилите се по сметката на компанията от Кипър 782 хиляди $. След края на градежа то е трансферирано на друга офшорка " Макса Лимитед ", която го дава чартърен на мафиотите против 300 лв. на месец.

Другата офшорка " Ем Пи Ви Трейдинг Лимитид " надалеч не е куха, демонстрира докладът й за 2010 година Според документа управляваният от Галеви български клон има машини и артикули на стойност близо един милион лв.. Според осведомени това са първокласните лимузини, в които дупнишките мафиоти се возят, преди да изчезнат безследно.

Дейност развива и една от формалните компании на Галеви " Кей Ейч партнер ". В сдружението дупнишките мафиоти са съдружници с Феодор Феодоров - Голямата Федка от Перник и Христофорос Аманатидис-Таки. Фирмата също е част от следствието за пране на пари поради съмнителна имотна договорка. Макар и Галеви да отсъстват, публично компанията и до ден сегашен не е спряла да работи. Според доклада всяка година " Кей Ейч партнер " има солидни доходи от наем на притежаваните недвижими парцели в град Белослав. Фирмата на Галеви неотдавна даже си е решила казуса с неплатени локални налози в градчето край Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР