Нов извънреден орган ще защитава националната сигурност. Начело на Междуведомствения

...
Нов извънреден орган ще защитава националната сигурност. Начело на Междуведомствения
Коментари Харесай

Нов извънреден орган ще защитава националната сигурност – начело с Асен Василев

Нов ексклузивен орган ще пази националната сигурност. Начело на Междуведомствения съвет, който ще брани страната от опасности за икономическата и финансовата система, ще застане финансовият министър Асен Василев , съобщава БНР.

Обмисля се активността на органа да бъде орегулирана чрез специален закон. Предвижда се да бъдат основани национални описи – на лицата и обвързваните лица, за които има събрани данни, че употребяват с незаконни цели високотехнологични продукти; правят злоупотреби и измами в киберпространството или нерегламентирана активност на капиталови медиатори или пък се пробват да трансферират посредством български банки средства с непостоянен генезис, както и злоупотреби със средства на Европейски Съюз.

Включването в един от двата национални листата ще е съображение за започване на инспекция по Закона за противопоставяне на корупцията, и най-важно – лишаване на нелегално добито имущество. Т.е. заледяване на активи, активност и прекъсване на осъществяването на контракти може да става без да има постановена присъда.

Ако основател или ръководител на политическа партия и коалиция бъде включен в черен лист, на групировката няма да се дава държавна дотация.

Засега проектозаконът няма утвърждение на съдружните сътрудници, предава БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР