Нов граничен пункт за проверка на камионите с хуманитарна помощ

...
Нов граничен пункт за проверка на камионите с хуманитарна помощ
Коментари Харесай

Отвориха нов граничен пункт за камиони с хуманитарна помощ за Газа

Нов граничен пункт за инспекция на камионите с филантропична помощ за линията Газа е отворен на границата сред Египет, Израел и Газа, съобщи организация Ройтерс, като се базира на чиновник на Червения полумесец. Осемдесет камиона за Газа бяха изпратени през вчерашния ден от Египет към „ Керем Шалом ", откакто бе отворена нова система за инспекции в опит за ускорение на доставките на филантропична помощ.

Използването на пункта „ Керем Шалом ", който се намира на към 3 км от пункта „ Рафах ", следва да разреши обработването на повече камиони с филантропична помощ, в това число такива, които идват от Йордания, обявиха филантропични чиновници.

Доставките на филантропична помощ започнаха на 20 октомври, като камионите, влизащи в Газа от Египет, трябваше да вършат обход на юг от „ Рафах ", с цел да бъдат тествани на пункта „ Ницана " на границата сред Египет и Израел. Този развой предизвикваше тапи и закъснение.

На фона на все по-влошаващата се филантропична обстановка в Газа, Организацията на обединените народи оказва напън на Израел да разреши на камионите да влизат непосредствено от „ Керем Шалом ".

Израел, който се притеснява, че от доставките може да се възползва палестинската формация „ Хамас ", досега отхвърля да позволи тази стъпка, оповестиха дипломати.

Камионите, изпратени през вчерашния ден до „ Керем Шалом ", включват медикаменти, здравно съоръжение, храна, питейна вода и бебешка храна, съобщи Халед Зайед, началник на северносинайския клон на Червения полумесец. По думите на Зайед още 100 камиона са били изпратени на пункта „ Ницана ".

След като примирието във войната сред Израел и „ Хамас " завърши на 1 декември, броят на камионите с филантропична помощ, влизащи в Газа, падна на към 100 на ден. Преди войната към 500 камиона прекосяваха дневно през територията, като към 60 % от тях – през пункта „ Керем Шалом ", съгласно Организация на обединените нации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР