Нов допинг скандал в щангите! Националът в кат. до 81

...
Нов допинг скандал в щангите! Националът в кат. до 81
Коментари Харесай

Нов допинг скандал в щангите

Нов допинг скандал в щангите! Националът в кат. до 81 кг Юндер Бейтула е с краткотрайно спрени спортни права, откакто допинг ченгетата на Международната федерация по повдигане на тежести (IWF) са докладвали за направени от него нарушавания.

На 29 декември 2020 година, при допинг надзор, Бейтула първо показал неверно местоположение, а когато бил открит, отказал да даде проба. Правата на щангиста са спрени до разрешаване на въпроса. Ако се стигне до наказване, то би било второ за Бейтула, който бе глобен от октомври 2013 година до октомври 2015 година поради съществуване на неразрешени стероиди в тестът му.

Допинг казусът е 20-и за България от Олимпиадата в Пекин през 2008 година насам. Това слага под риск втората родна квота за игрите в Токио при мъжете. " Чистите " (с до 9 допинг случая) имат право да класират до 8 щангисти (4 мъже и 4 жени), тези с сред 10 и 19 уличени след Пекин`08 - могат да пратят по двама мъже и две дами, а тези с по повече от 19 - единствено на по един мъж и една жена.

Федерацията избра на игрите в Пекин при мъжете България да бъде показана от Божидар Андреев и Христо Христов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР