Нов директор след конкурс има вече ОУ “Св.Климент Охридски” в

...
Нов директор след конкурс има вече ОУ “Св.Климент Охридски” в
Коментари Харесай

Учители бранят освободен директор във фейсбук

Нов шеф след конкурс има към този момент ОУ “Св.Климент Охридски” в село Пет могили, община Никола Козлево – постът е извоювани от учителката в шуменско учебно заведение Жулиета Нешева, която сяда в стола на Стефан Стефанов. Педагози от колектива на селското школо, несъгласни с рокадата и усъмнени в състезанието, направиха страница във фейсбук “В отбрана на Стефан Стефанов”.

В групата към този момент са над 180 души. Готвят се и за по-сериозни митинги, допустимо е от школото да бъдат отписани и деца. Засега негодуванието в обществените мрежи се показва в стартиране на снимки от живота на учебното заведение, а под тях се показва неразбиране от развръзката на състезанието.

Стефанов пое управлението на средищното учебно заведение през юли 2016 г, като беше назначен до провеждането на конкурс. Той е и ръководител на локалния парламент на община Никола Козлево. Не е член на ГЕРБ, само че е от гражданската квота.

Още в петък е бил извикан в Просветния инспекторат в Шумен да подпише заповед за освобождение, трябвало е и скоростно да направи сдаване в учебното заведение, само че то се отсрочило за понеделник. Два дни по-рано, в сряда, Стефанов бил връчил едномесечно предупреждение за овакантяване. “Ще се съветвам с юрист, ще реша дали да диря правата си в съда”, сподели Стефанов пред “Труд”. Големите му терзания са за незавършени административни действия в учебното заведение, които може да се отразят и на екипа. “Повече няма да се връщам в образованието”, споделя към този момент някогашният ученически началник.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР