Носителят на 20 титли от Големия шлем в тениса Рафаел

...
Носителят на 20 титли от Големия шлем в тениса Рафаел
Коментари Харесай

Надал: Откритото първенство на Австралия е по-важно от който и да е тенисист


Носителят на 20 трофеи от Големия шлем в тениса Рафаел Надал чака Откритото състезание на Австралия да му донесе доста страхотни страсти, без значение дали в него ще взе участие или не един от най-големите му съперници Новак Джокович.

Испанецът даде публична конференция преди старта на конкуренцията на 17 януари.

" Пределно ясно е, че Новак Джокович е един от най-хубавите тенисисти в историята. Но никой не е по-голям от шампионата, нали? Играчите идват и си отиват. Без значение дали са Роджър Федерер, Новак Джокович, аз, Бьор Борг... Тенисът остава. Откритото състезание на Австралия е по-важно от който и да е тенисист. Ако играе, добре. Ако не играе, шампионатът ще бъде страховит и без него. Така мисля аз ", съобщи Надал.

Снимка: Getty Images


Джокович сега е в хотел за мигранти, откакто визата му беше анулирана за повторно. Решението беше взето от министъра по миграционните въпроси на Австралия Алекс Хоуп. Адвокатите на сърбина апелираха и се чака извънредно решение на Федералния съд след среднощ. Ако правосъдните органи разрешат на Ноле да остане в страната, той ще играе на Откритото състезание.

Надал и Джокович имат по 20 трофеи от Големия шлем. С толкоз е и Роджър Федерер.

Снимка: Reuters


Ако съдът утвърди депортацията, Новак евентуално ще получи възбрана да влиза в Австралия през идващите 3 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР