Нощна София ще се превърне в галерия на 9 видео

...
Нощна София ще се превърне в галерия на 9 видео
Коментари Харесай

Третият фестивал LUNAR в София е с повече артисти и локации

Нощна София ще се трансформира в изложба на 9 видео и 3 статични проекции (3D мапинг), светлинни съоръжения, имерсивни прекарвания и лазерно шоу по време на третото следващо издание на фестивала на светлините LUNAR, който ще се организира под намерено небе във вечерите от 9 до 12 май.

" Тази година са ангажирани повече участващи актьори и сътрудници, повече столични местоположения ", означи с наслада пред БНР Марин Димитров, действен шеф на българското студио за образно изкуство MP-Studio.

Той предложения поданици и посетители на София да извървят маршрута от 4,5 км от „ Квадрат 500 “ през Българска академия на науките, пл. Батенберг Националната галерия/ Двореца до „ Южен парк 2 “.

Именно този парк е най-новата локация на фестивала, която уредниците дават обещание да стане релаксираща и доста забавна зона на събитието.

В някои от инсталациите феновете ще станат съучастници. Има опция и за изпращанията на послания, които по-късно да бъдат „ изписани “ върху фасадите.

Достъпът до всички творби на фестивала ще бъде свободен за всички поданици и посетители на града.

Където и когато е нужна Столичната община ще обособи пешеходни зони вечер след 20 ч. Градският превоз и метрото ще бъдат с удължено работно време в дните на фестивала.


Организатор и главен артистичен колектив зад плана е българското студио за образни резултати MP-STUDIO, в партньорство с един от най-известните светлинни фестивали в света Festival of Lights International Productions GmbH. Събитието ще се организира с поддръжката на Европейския парламент в България и Представителството на Европейската комисия в България, Столичната община, Министерството на туризма и с финансовата поддръжка на стратегия “Създаване ” на Националния фонд " Култура ".

 

Източник БНР

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР