норвежкия град Берген за кратко беше затворено днес, след като

...
норвежкия град Берген за кратко беше затворено днес, след като
Коментари Харесай

Летища в Норвегия затвориха за кратко след забелязване на дронове


норвежкия град Берген за малко беше затворено през днешния ден, откакто поданици видяха най-малко един дрон в региона, обявиха управляващите, представени от " Асошиейтед прес ".

Това е станало в 4:15 часа сутринта. Норвежката войска и държавната летищна компания " Авинор " са били известени. Малко по-късно е имало и известия за още дронове.

" Може да има и наблюдения, които да са свързани с друго събитие, да вземем за пример метеорологично ", сподели представителят. " Не сме сигурни дали става дума за един или повече дронове, само че сме сигурни, че е имало най-малко един ", съобщи представител на полицията.

Въздушното пространство е било затворено. Летището се намира покрай основната норвежка военноморска база " Хоконсверн " – една от най-големите военноморски бази в Северна Европа.

Норвежкото телеграфно бюро заяви, че е бил видян и покрай летището в град Фьорде, северно от Берген. То също е било краткотрайно затворено.

От полицията обявиха, че не са открити обвинени. Най-малко седем съветски жители бяха арестувани през последните седмици за ръководене на дронове или снимане на деликатни обекти в Норвегия.

Според законодателството на Норвегия е неразрешено летателни апарати, ръководени от съветски компании или жители, да кацат, изхвърчат или летят над територията на страната. Норвегия не е член на Европейския съюз, само че приема сходни наказателни ограничения като него поради нахлуването на Русия в Украйна.

" Не е задоволително непознато разузнаване да пуска дронове над норвежки летища. На руснаци не е позволено да пускат дронове в Норвегия ", сподели министър-председателят Юнас Гар Стьоре, представен от Норвежката радиотелевизионна компания. " Не желаеме никой да пуска такава авиационна техника над значими уреди в Норвегия ", добави министър председателят.

През последните седмици бяха обявени голям брой случаи на забелязване на дронове покрай норвежки крайбрежни петролни и газови платформи и инфраструктурни обекти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР