Норвежецът Атле Ли Макграт спечели нощния слалом от Световната купа

...
Норвежецът Атле Ли Макграт спечели нощния слалом от Световната купа
Коментари Харесай

Норвежец неочаквано спечели слалома във Флахау

Норвежецът Атле Ли Макграт завоюва нощния слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в австрийския зимен център Флахау.

21-годишният МагГрат записа общо време 1:52.51 минута, откакто беше втори след първия манш с 54.55 секунди и даде шесто време във втория - 57.96 секунди. Така той стигна до първи триумф в кариерата си за Световната купа и общо четвърти подиум.

" Много съм шастлив. Тук и в Шладминг са най-хубавите надпревари. Харесвам нощните слаломи. Не знам какво да кажа. Искам да благодаря на приятелите си, фамилията и съотборниците ми ", съобщи норвежецът след триумфа.

Олимпийският първенец от Пекин 2022 Клеман Ноел (Франция) остана втори на 29 стотни от секундата, а трети на 64 стотни се подреди Даниел Юл (Швейцария).

Лидерът след първия манш и олимпийски вицешампион в дисциплината Йоханес Щролц (Австрия) финишира четвърти с пасив от 66 стотни, откакто даде 24-о време във втория манш.

Водачът в класирането за дребната международна купа в слалома Хенрих Кристоферсен (Норвегия) беше едвам 28-и след първото втурване, само че беше най-бърз във второто и приключи на 16-а позиция, на 1:34 секунда зад спечелилия.

Българите Алберт Попов и Камен Златков отпаднаха в първия манш.

В генералното нареждане за Световната купа безапелационен водач е швейцарецът Марко Одермат с актив от 1239 точки. Втори е норвежецът Александър Аамод Килде с 1050 точки, а трети се подрежда австриецът Матиас Майер с 836. точки.

В подреждането за дребната Световна купа в слалома първи и втори са норвежци. Начело е Кристоферсен с 371 точки, пред сънародника си Лукас Браатен с 323 точки. Трети с 307 точки е Линус Щрасер (Германия).

Алберт Попов е 24-и с 97 точки, а Камен Златков - 50-и с 12 точки.

Това беше финален старт в кариерата за италианеца Манфред Мьолг, който остана 47-и в първия манш. Той е троент медалист от международни шампионати и има три победа за Световната купа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР