Нормално е политиците Щом не ни харесват, значи си вършим

...
Нормално е политиците Щом не ни харесват, значи си вършим
Коментари Харесай

Гешев на влизане в НС: Щом не ни харесват, значи си вършим работата

Нормално е политиците Щом не ни харесват, значи си вършим работата. Това разяснява на влизане в Народното събрания основният прокурор Иван Гешев.

Обвинител номер едно акцентира - държавното обвиняване е готово да взе участие " във всевъзможен експертен диалог, който е в полза на българските жители ".

Гешев разяснява и обвиняванията на вътрешния министър Бойко Рашков, че от наказателна отговорност.

" Кажете ми едно нещо, което господин Рашков е споделил, което е истина, и тогава ще ви отговоря ", сбит бе на въпрос на News.bg обвинител номер едно.
 Иван Гешев: Води се война против прокуратурата
Иван Гешев: Води се война против прокуратурата

Натиск върху магистрати да извършат закононарушение против правораздаването

Даде и коментар по отношение на - единственият обвинен за. Той скара ГДБОП и Прокуратурата, откакто антимафиотите са поискали мярката му за неотклонение да бъде преквалифицирана в по-лека. Това изрично бе отказано от страна на прокурорите, които Имало и " закани и обиди " към обвинителите, обявиха от Софийската градска прокуратура на конференция.

" Няма недоразумение. Има противозаконен и непозволен напън, като е евентуално да се реализира закононарушение против правораздаването. Това е доста значимо да се каже ", изострен бе Иван Гешев.
 Прокуратурата упреква ГДБОП в напън по следствието на аферата
Прокуратурата упреква ГДБОП в напън по следствието на аферата " Хемус "

Разследващи желали по-леко обвиняване за Колев в подмяна на показанията му

" Те желаят да бъде смачкано делото, да бъде освободен обвинения, да не се стачкува мярката му пред Апелативния съд и да му бъде позволено да пътува в чужбина, където е евентуално да се укрие. Отделно, той в няколко разпита документално е декларирал, че не желае да дава показания. Отделно, проверяващите органи настояват, че е занимателен разпитът от прокурорите. Разпит се прави от проверяващите, не от прокурорите ", акцентира още той.

Друга неистина, счита Гешев, било, че прокуратурата не съдействала на проверяващите. " Според българския закон следствието спомага на прокуратурата, а не противоположното. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР