Ниските изкупни цени на млякото в България принудиха много животновъди

...
Ниските изкупни цени на млякото в България принудиха много животновъди
Коментари Харесай

Много качествено мляко по 90 ст. от Унгария и Украйна залива България - Икономика

Ниските изкупни цени на млякото в България принудиха доста животновъди да излязат на митинг в Хасково. Но до момента в който в останалата част на страната са недоволни от ситуацията с млякото, в Драчево, Михаил Михайлов съумява да прескочи проблемите на бранша, оповестява БНР.

Михаил Михайлов по обучение е животновъд, който отглежда във фермата си 70 крави за млекодобив. 

" Доволен съм от избора, който направих, а точно да затворя цикъла на произвеждане. Произвеждам си всичко и го предлагам на пазара ", споделя той.

Основният му проблем сега е, че не съумява изцяло да задоволи пазара и би трябвало да търси разновидности да усили кравите.

Михаил Михайлов разяснява, че свободният пазар и несъществуващият регулатор на процесите от страна на страната са основните фактори за комплицираната обстановка с изкупната цена на млякото.

Голяма част от мандрите в България стартират от ден на ден да изкупуват мляко от Унгария, Украйна и други страни в Европа. 

" От страни като Румъния, Украйна и Унгария качеството на млякото е доста положително. Просто там са наложени и спазени стандартите за хигиена и вярно доене. Цената, доколкото знам, е към 0,90 лева на литър на мляко ", изяснява Михайлов.

Според него Министерството на земеделието би трябвало да откри метод да усъвършенства изискванията за бизнес в стопанствата. След като няма законодателство, което да контролира облагите и цените от производител към търговец, няма по какъв начин да се възстановява ситуацията на животновъдите в страната, счита животновъдът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР