Нищо не може да бъде по-досадно от зъбобол, и то

...
Нищо не може да бъде по-досадно от зъбобол, и то
Коментари Харесай

9 ефективни начина да облекчите зъбобол

Нищо не може да бъде по-досадно от зъбобол, и то през нощта. Той води и до бодърствуване, и опъва нервите до прекаленост. Ако нямате опция да посетите стоматолог, има някои способи за краткотрайно прекъсване на болката по този начин, че да изчакате до сутринта.

1. Обезболяващи
Приемът на медикаменти без рецепта - да вземем за пример с дейна съставна част ибупрофен, може дейно да понижи слаба до умерена болежка. Винаги спазвайте целесъобразната доза на опаковката.

2. Студен компрес
Използването на леден компрес може да помогне за облекчение на зъбобола. На засегнатата страна на лицето сложете торба с лед - това ще свие кръвоносните съдове и сензитивно ще понижи болката. Студеният компрес би трябвало да се ползва върху лицето за 15-20 минути на всеки няколко час.

3. Допълнителна възглавница
Натрупването на кръв в главата може да аргументи спомагателна болежка и инфектиране. Облекчение на болката може да се реализира и с спомагателна възглавница за покачване на главата.

4. Обезболяващи за мазане
Някои обезболяващи кремове за мазане могат също да бъдат ефикасни за понижаване на болката, до момента в който стигнете до ортодонт. Основната им съставна част е бензокаин, който, обаче, не е подобаващ за приложимост от дребни деца. Подобни обезболяващи водят до изтръпване на кожата, а по този начин болката се притъпява.

5. Жабуркане със солена вода
Обикновеното изплакване със солена вода е постоянно срещан домакински лек за зъбобол. Солената вода е натурален антибактериален сътрудник, тъй че може да понижи възпалението. Това от своя страна оказва помощ да се предпазят повредените зъби от зараза. Изплакването със солена вода също може да помогне за унищожаване на всички хранителни частици или останки, заседнали в зъбите или венците.

6. Изплакване с кислородна вода
Пародонтитът е сериозна зараза на венците, която нормално се появява вследствие на неприятна хигиена на устната празнина. Това може да аргументи проблеми като мъка, кървене на венците и разтърсени зъби. Проучване от 2016 година открива, че изплакването с кислродна вода оказва помощ за понижаване на плаката и признаците на пародонтит. Кислодоната вода постоянно би трябвало да се разрежда 1:1 с елементарна вода. Разтворът е единствено за изплакване и не се гълтам.

7. Чай от мента
Жабуренето с чай от мента и смученето на пакетчета чай от мента може също да помогне за краткотрайно облекчение на зъбобол. Ментата съдържа антибактериални и антиоксидантни съединения. Ментолът, дейната съставна част в ментата, може също да има лек изтръпващ резултат върху сензитивните зони.

8. Карамфил
Евгенолът, който е едно от главните съединения в карамфила, може да понижи болката в зъбите. Резултатите от клинично изпитване от 2015 година демонстрират, че хората, които са ползвали евгенол върху венците след изваждане на зъб, са имали по-малко болежка и инфектиране по време на заздравяването. Евгенолът работи като аналгетик, което значи, че обезболява зоната. Екстракт от карамфил се продава в профилираните аптеки.

9. Чесън
Антибактериалният резултат на чесъна може да помогне за унищожаването на бактериите в устата. Чесънът постоянно бива употребен и за краткотрайно лекуване на зъбобол. Алицинът - главното съединяване в чесъна, има мощен антибактериален резултат. Дъвченето на скилидка чесън и оставянето му да седи покрай зъба може да помогне за облекчение на болката.
Кариесът е доста честа причина за зъбобол. Кариесите пораждат, когато киселини и бактерии разрушат емайла и разяждат тъканите в зъба. Това може да оголи нерва, причинявайки лека до мощна болежка. Обикновено всяка болежка в тялото се ускорява нощем, същото е и със зъбите. Обяснението е, че когато човек лежи, в главата му нахлува повече кръв.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР