Нищо не е по-разочароващо от това да се опитвате да

...
Нищо не е по-разочароващо от това да се опитвате да
Коментари Харесай

Включването на тази функция на Google Chrome може да ускори изтеглянето на файлове

Нищо не е по-разочароващо от това да се пробвате да изтеглите огромен файл, а той да се влачи. Въпреки че тези скорости значително се дефинират от качеството на вашата интернет връзка и на сървъра, където се хоства файлът, има няколко стъпки, които можете да предприемете, с цел да увеличите скоростта на евакуиране на файлове. Едно такова решение е функционалност в Chrome, наречена редом евакуиране.

Тя действително може да усили скоростта на евакуиране за по-големи файлове.

Паралелното евакуиране е пробна функционалност, която може да бъде задействана като част от функционалността Chrome Flags на Гугъл. Това разрешава на разработчиците да тестват нови функционалности на браузъра, преди да бъдат пуснати на всеобща публика в публична компилация. 

Това е главната причина, заради която може да не сте чували за тази евентуално спестяваща време функционалност.

Въпреки че паралелното евакуиране може доста да усили скоростта на евакуиране, то не е решение за муден интернет. Възможно е също по този начин да не работи за всички уеб страници. Особено за тези, които лимитират едновременните връзки към своите сървъри.

Скоростите на евакуиране също значително се диктуват от скоростта на хост сървъра, който може да бъде претрупан, в случай че има огромно потребителско натоварване или други механически проблеми. Въпреки това, за тези, които би трябвало да изтеглят огромни файлове с Гугъл Chrome, паралелното евакуиране може да спести много време.

Как тъкмо работи?

Когато човек изтегли файл от уеб страница в Гугъл Chrome, от устройството се изпраща поръчка до сървър, където се намират файловете. След като връзката бъде открита, сървърът стартира да трансферира тези данни към устройството.

Паралелното евакуиране разрешава на едно устройство да поддържа голям брой връзки към сървъра, който изтегля разнообразни части от хост сървъра по едно и също време. Възможността за определяне на тези разнообразни връзки теоретично значи, че изтеглянията могат да лишават доста по-малко време, в сравнение с при една връзка. Стига хостът да не ви лимитира, или да нямате някакъв общоприет проблем с интернет връзката и нейната скорост.

Как да активирате паралелното евакуиране в Гугъл Chrome

Въведете chrome://flags в адресната лента на Гугъл Chrome. Въведете “parallel downloading ” в полето за търсене в горната част на страницата. Изберете Enabled от падащото меню до опцията. Натиснете бутона Relaunch или затворете и отворете Гугъл Chrome.

Процесът за включване на редом евакуиране на мобилни устройства е същият като на компютър. След като Chrome бъде рестартиран, паралелното евакуиране би трябвало да бъде задействано за бъдещи изтегляния. За да изключите паралелното евакуиране, използвайте същите стъпки, изброени нагоре, само че изберете Disabled от полето за избор до опцията в Chrome Flags.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР