Нищо, че сме коалиционни партньори, всяка политическа сила в коалицията

...
Нищо, че сме коалиционни партньори, всяка политическа сила в коалицията
Коментари Харесай

Караянчева: Проектът за Конституция не е най-доброто, той е покана за разговори

Нищо, че сме съдружни сътрудници, всяка политическа мощ в обединението има своя позиция. Предстои да беседваме в идващите дни, Вътрешна македонска революционна организация да създадат своите оферти, които ще изслушаме още веднъж. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.
По думите ѝ, планът на ГЕРБ за Конституцията бил " покана за диалози ". Той, несъмнено, не е най-хубавото, посочи тя и се съгласи, че неща като неналичието на по-сериозно ограничение на въздействието на основния прокурор вършат усещане. И добави, че " не сме единствено ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация ", имало още доста парламентарни групи. Караянчева не пожела да разяснява пред Българска национална телевизия кое от предложенията на Вътрешна македонска революционна организация е задоволително и кое не е.
 Агов: Не може да се прави Конституция от държавно управление без доверие, този план е фейлетон Агов: Не може да се прави Конституция от държавно управление без доверие, този план е фейлетон
Аз съм доста сериозен към актуалната Конституция, макар козметичните промени, които бяха осъществени в нея. Защото тя е Основният закон...
" Бързахме да внесем план, с цел да не ни упрекнат, че тупкаме топката, с цел да държим властта ", увери ръководителят на Народното събрание.
Караянчева категорично акцентира, че концепцията за привикване на Велико национално заседание (ВНС) ще е да се промени напълно конституцията т.е. да има нов главен закон. " Гледаме Конституцията да бъде направена от всички парламентарни партии ", увери ръководителят на Народното събрание.
На въпрос дали въобще ще има 120 гласа за формален старт на процедурата за привикване на Велико национално заседание – т.е. разискване, Караянчева уточни, че имало обособени депутати отвън ГЕРБ, които били съгласни. " Искаме на 2 септември да имаме 120 подписа ", посочи ръководителят на Народното събрание и народен представител на ГЕРБ. Припомняме, че преди минути!
Какво ще стане, в случай че няма 120 подписа - Караянчева не отговори директно дали ще има моментална оставка, а единствено уточни, че министър председателят към този момент е споделил.
 Вътрешна македонска революционна организация документално: Не поддържаме конституцията на ГЕРБ, в случай че не влязат нашите оферти Вътрешна македонска революционна организация документално: Не поддържаме конституцията на ГЕРБ, в случай че не влязат нашите оферти
" Няма да подкрепим плана за Конституция на ГЕРБ, в случай че в нея не влязат шестте точки на Каракачанов ". Това гласи основата на писмена поз...
Попитана дали в случай че Движение за права и свободи поддържа самодейността на ГЕРБ, това ще значи отново обвинявания за подмолна игра, Караянчева се върна на познатото – че това е политически трик. Ние имаме покритие в доста позиции с Движение за права и свободи – да вземем за пример плоския налог, закупуването на F-16, сподели тя. „ Не може да си политик единствено във Фейсбук, би трябвало да си на терен ”, акцентира Караянчева и уверено съобщи, че ГЕРБ е най-подготвена за избори.
Що се отнася до в държавното управление и дали е имало позитивен резултат, отговорът беше: " Времето ще покаже ".
Нямаме терзания, че със служебно държавно управление ще ни преследват и проверяват. Президентът до момента нищо съответно не е споделил, съобщи Караянчева. Тя не пожела да разяснява и с кого ГЕРБ може да ръководи след бъдещите избори.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР