Никой пряко не заплашва нашите черноморски пристанища и няма опити

...
Никой пряко не заплашва нашите черноморски пристанища и няма опити
Коментари Харесай

Денков: България е подала сигнал до НАТО за опити Черно море да бъде превърнато в „руско езеро“

„ Никой директно не заплашва нашите черноморски пристанища и няма опити за нарушение на териториалните води на България, само че има опити за блокиране на изключителната икономическа зона. България е подала информация в структурите на НАТО за опити Черно море да бъде превърнато в „ съветско езеро “, сподели министър председателят акад. Николай Денков по време на доклада си в живия фейсбук формат „ Властта приказва намерено “.

България работи за отбрана на страната от офанзиви през Черно море посредством покупката на ракети за бреговата защита и два кораба, добави министър председателят.

Националният ни интерес е Русия да е допустимо най-далече от границите на България, безапелационен бе той.

Денков разяснява и връзките с президента като означи, че вера са разговаряли на националния стадион „ Васил Левски “ по време на „ Мача на вярата “, проведен от Стилиян Петров.

„ Хубав знак имаше, както в деня на Съединението, по този начин и в мача през вчерашния ден. Този знак би трябвало да е образец за политиците и да избираме идеите, които могат да ни обединят. Няма подозрение, че имаме разлики с президента Радев, само че те не би трябвало да ни разделят, когато би трябвало да работим за жителите и стопанската система – такива са плановете с Гърция и Румъния, и енергийните планове. Готов съм да работя с всяка една институция, когато става дума за такива планове. Приемете диалога през вчерашния ден като подадена ръка, в това число и от моя страна, тъй като доста пъти съм казвал, че институциите би трябвало да работят дружно. Много се надявам от другата страна да са разбрали този жест и тези нападки, които са безусловно неточни към държавното управление да престанат “ означи Денков.

Според него няма никакъв смисъл да обсъждаме оборудването за АЕЦ „ Белене “ – Русия години наред ще бъде под наказания и няма да можем да построим централата. Украйна е подготвена да купи оборудването по отношение на оценката на интернационален инспектор.

Службите подават сигнали за съветска агитация, само че въпросът е доста комплициран, призна още министър председателят. Не би трябвало да бъде ограничавана свободата на словото, само че се популяризират откровени неистини и дезинформация, само че тук службите нямат никакво отношение, а медийните регулатори също декларират, че нямат пълномощия. Затова и Денков прикани медиите сами да се контролират посредством кодекси и правила за работа.

Той увери, че няма ментори и даде обещание премахването на несъответствията при заплатите в държавната администрация.

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР