Николай Янакиев, обвинен в убийството на съпругата си при условия

...
Николай Янакиев, обвинен в убийството на съпругата си при условия
Коментари Харесай

Убийството в Пловдив: Николай заварил Мария гола, по бикини, с провиснала назад глава

Николай Янакиев, упрекнат в убийството на брачната половинка си при условия на домашно принуждение, разкри потресаващи детайлности от последния битов скандал, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. В днешното съвещания на съда той още веднъж изиска да дава пояснения, като за следващ път сподели, че се признава за отговорен за гибелта на жена си, само че не признава да е имало домашно принуждение. Той не отхвърля да я е удрял, само че не бил желал да я убие.

За следващ път той назова 38-годишната Мария " моето момиче “, като сподели, че доста съжалява за това, което е станало. Според него Мария се е наранила сама от подматрачната рамка, когато си е лягала пияна. " Обичах я доста и още я обичам. За мен животът свърши без нея “, сподели Николай. Той твърди, че Мария е била жива, когато я е оставил да си легне в спалнята, а той се преместил да спи на ъглово диванче в кухнята.

Подсъдимият описа, че когато в злощастния ден се прибрал от работа, Мария била към този момент пияна, не можела да приказва разбрано. Той видял, че матракът в спалнята е напикан и го изкарал, с цел да съхне. Застлал на негово място олекотено одеяло. Намерил на земята и празна половинлитрова бутилка от алкохол. Мария гледала нападателно и почнала да го предизвика с думи. Правела постоянно по този начин, когато е пила.

Николай бил купил една бутилка алкохол, за  да си пийнат у дома след работа, както нормално. Той направил салата и сипал по една чашка и на двамата, макар че тя към този момент била нападателна, само че не изглеждала доста пияна. Минали към час-два, мъжът и решил да й ограничи алкохола, тъй като нещата ставали нетърпими.

Като излизала на терасата да пуши, тя започвала да вика и псува по него на майка, заплашвала го, че ще го токсини или заколи. Мария не желала да спре да пие, упорствала да й сипе още едно и когато той отивал до тоалетната, го издебвала и си наливала. Така бутилката останала съвсем празна, като от нея Николай бил изпил не повече от 200 грама. Другото изпила тя. Агресията на дамата станала още по-голяма.

" Започна отново да ме псува, бутах я да се укроти, само че тя търсеше да си сипе още алкохол “, описа Николай. Тогава излязла до денонощния магазин, откъдето да си купи. Когато  се върнала още веднъж, викала на мъжа си, че ще го убие и тръгнала да го удря със стъклена бутилка от безалкохолно.

Николай я спрял, като я блъснал. Сбили се в кухнята. Минало всичко, почнали още веднъж да си приказват. Озовали се в спалнята. Тя попитала къде е матракът, а той и дал отговор, че го е извадил да съхне, тъй като е напикан. Тогава Мария почнала да му крещи: " Педера**, нищо не става от теб “. Николай избеснял и измъкнал една летва от подматрачната рамка, като почнал да я постанова.

Ударил я към 3-4 пъти и видял, че по ръката и гърба и се образуват синини и се спрял. Тя не викала. Хвърлил летвата и отишъл в кухнята, с цел да си легне. Но твърди, че до момента в който я е биел, Мария е била жива и стояла права до прозореца. Посред нощ се събудил и тръгнал да се мести в спалнята. Там видял Мария, пропаднала сред дъските на подматрачната рамка, гола, по бикини, с провиснала обратно глава. Когато я вдигнал, усетил, че е към този момент изстинала. Разбрал, че е мъртва. Веднага се обадил на тел. 112. И слязъл, с цел да посрещне колата за спешна помощ и проверяващите.

Днес юристите на подсъдимия желаеха да бъде повторена тройната правосъдно психиатрична експертиза, с цел да се откри какво е било неговото психологично положение, бил ли е съответен и дали е можел трезво да реши дейностите си. Съдът обаче не одобри това искане, като сподели, че всичко е изяснено. В експертизата се твърди, че той е психологично здрав, само че е бил пийнал.

Защитниците желаеха да се разпита и още един очевидец по делото – работодателят на Николай, само че съдът не позволи този разпит.

Подсъдимият означи, че двамата с Мария си живеели добре, до момента в който тя не почнала да пие постоянно с нейна братовчедка. В свидетелски показания същата тази жена твърди, че убитата е имала алкохолна взаимозависимост още от ученическите си години, даже е лежала в клиника за лекуване на алкохолици. Твърди, че Мария постоянно е споделяла, че мъжът й я бие, само че нямала къде да отиде, в случай че се раздели с него. Свидетелката твърди още, че Николай ревнувал жена си, като даже я хванал един път с ухажор.

Николай обаче отхвърля всичко това, даже посочи, че не е знаел, че тя е била подвластна от алкохола още като ученичка.  Двамата са желали доста да си имат бебе, даже са почнали инвитро процедура. Парите за това му давал неговият началник. Той можел да каже доста за характеристичните му данни. Но той по този начин и не бе позволен до разпит.

Очаква се съдът да се произнесе за присъдата по-късно през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР