Ръстът на кражбите в търговски обекти е доста сериозен –

...
Ръстът на кражбите в търговски обекти е доста сериозен –
Коментари Харесай

Венцислав Николов: Ръстът на кражбите в търговски обекти е доста сериозен – достига до 70%

Ръстът на кражбите в търговски обекти е много сериозен – доближава до 70%. Проблемът е с проведените групи, които крадат " на едро ". Това сподели ръководителят на Българска ритейл асоциация Венцислав Николов в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус " .

Сред най-крадените артикули са облекла, аксесоари, леснодостъпни продукти, козметика. Търговските обекти, продаващи хранителни артикули, също означават растеж на кражбите, добави той.

Според Венцислав Николов неналичието на дейно гонене и санкции на сходен тип закононарушения е повода за растежа на кражбите. " След като някой може да си разреши да вземе нещо и даже да бъде заловен, органите на реда не подхващат нищо по-късно, обикновено е от ден на ден хора да се изкушават да го  вършат. След като няма санкции, става мода, тренд. Няма последици. Досъдебните производства постоянно се приключват поради дребна стойност на откраднатото или заради това, че причинителите са с чисто правосъдно минало. Всевъзможни доводи се акцентират, с цел да се прекратят тези досъдебни производства, и по този начин причинителите се усещат безусловно безнаказани ", изясни ръководителят на Българската ритейл организация.

Николов изясни, че " професионалните " крадци съумяват да смъкват или заглушат алармите, сложени на продуктите, и безпроблемно минават през детекторите на входа на магазините. Превенцията е най-ефективният метод за прекъсване на кражбите, счита той.

Наемането на защита натоварва бюджета на комерсиалния обект доста. " Да има един човек в един магазин целогодишно коства не по-малко от 130 000 лв.. Нека страната да си прави работата ", прикани Николов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР