Никола Теска е човекът, впрегнал мълнията. Той е типичният изобретател,

...
Никола Теска е човекът, впрегнал мълнията. Той е типичният изобретател,
Коментари Харесай

Загадъчният човек зад името Тесла и битката на гениите

Никола Теска е индивидът, впрегнал мълнията. Той е типичният откривател, предусещащ нови технологии надалеч преди времето си. Тези облици изпълвали съзнанието му, също твърдял, че има контакт със същества от различен свят.

Никола Тесла се подрежда измежду едни от най-талантливите и загадъчни хора, живели в миналото. Но дали е бил просто вманиачен талант, или неговият разсъдък има извънземен генезис? Той обществено обявявал, че е общувал с извънземни.

В Ню Йорк, на 7 януари, 1943 година, фамозният откривател Никола Тесла умира от инфаркт. На 33-тия етаж в хотел „ Ню Йоркър “.

Няколко часа откакто тялото му е намерено, племенникът му идва в стая 3327 и открива, че тялото на Тесла, както и неговите чертежи и мемоари, към този момент са отнесени. Има догатки, че са конфискувани от ФБР и бързо са им поставили гриф „ Строго секретно “.

Тесла страдал от параноя, че някой се пробва да го убие, и инцидентно или не, незабавно след гибелта му връхлитат държавни сътрудници и конфискуват всичките му научни писания. За малко време цялото му завещание изчезва. Официалната версия е, че не е намерено нищо значимо, а единствено доста научни бумаги и документи.

Въпреки че през годините е имало доста тези, че конфискуваните материали са извънредно значими и съдържат много напредничави научни хрумвания, те към момента не са обществено налични.

Но кой е загадъчният човек, прочут под името Никола Тесла? И за какво записките му провокират толкоз огромен интерес у държавното управление на Съединени американски щати?

Животът на Никола Тесла е трагичен през цялото време. Той е роден в среднощ на 10 юли 1856 година по време на жестока гръмотевична стихия в днешна Хърватия, в което акушерката видяла неприятна прокоба.

От най-ранна възраст Тесла проявявал безсънен разум. Той към този момент изобретявал неща. Измислил играчки, задвижвани от инсекти, само че най-много бил запленен от гръмотевичните стихии и от светкавиците. Електричеството последователно се трансформира в негова пристрастеност. През 1881 година, след 8 година проучване на физика, математика и инженерство в университетите в Грац и Прага, Тесла стартира работа като електроинженер за телефонна компания в Будапеща.

Три години по-късно, 28-годишен, той се реалокира в Съединени американски щати и стартира работа при Томас Едисън в Ню Йорк. Но доста бързо двамата се трансформират в противници.

В прочут смисъл имаме двубой на изобретатели. Едисън е бил последовател на правия ток, а Тесла – на изменчивия, а премията е била градеж на електроцентрала на Ниагара. А в случай че обуздаете водите на Ниагара, то вие ще контролирате североизтока.

В системата за систематизиране на прав ток на Едисън непрекъснатият поток електричество губи мощността си по пътя. Това налагало да има генератори на всеки километър.

Тесла, въпреки това, проектира много по-съвършена система с изменчив ток, който елементарно можел да бъде манипулиран по пътя, захранвайки освен крушки, само че и други електрически уреди. С Ниагарския водопад като водноелектрическа централа системата на Тесла можела да освети целия североизток.

Няма място за съпоставяне. Тесла бил доста, доста напред. Едисън подлагал на критика модела на Тесла като доста рисков, в опит да обезпечи преимущество на своята система. Стигнал даже до такава степен, че правил обществени демонстрации, като убивал с изменчив ток котки и кучета… и даже един оглупял слон.

Но изменчивият ток на Тесла в последна сметка надвил и през днешния ден стои в основата на международната електрическа мрежа. Тесла оставя на света електрифицирането и освен това, а трансформира електричеството от нещо потребно в универсално богатство, налично за цялото общество.

Всичко е светлина! Интервю с Тесла
Загадъчните опити в Колорадо Спрингс и мистиката на миражите
Тесла, лъчът на гибелта и опитът Филаделфия

 

 

 

 

Никола Тесла е един от най-удивителните гении в историята. Ако не беше той, в този момент щяхме да живеем в много друг свят. Но Тесла освен електрифицира света – наследството му включва електрическите железници, флуоресцентните и неонови лампи, безжични радиокомуникации, рентген, дистанционно управление, турбинни мотори, скоростомери, хеликоптери и даже торпеда, както и доста други.

До гибелта си Тесла държи близо 700 международни патента. Бил е като Леонардо да Винчи – имал е визия за бъдещето и можел да прави невероятни неща.

Тези неща са придали и към момента придават настоящия напредничав тип на нашето общество.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР