Мегавселена посвещава тази седмица на 159-годишнината от рождението на великия

...
Мегавселена посвещава тази седмица на 159-годишнината от рождението на великия
Коментари Харесай

Тесла: Бъдещето ми принадлежи!

Мегавселена посвещава тази седмица на 159-годишнината от рождението на великия Никола Тесла. Посвещаваме тази седмица и на всичките му фенове, каквито сме и ние.

В историята е имало разнообразни пророци и учени, които са повлияли на човешката еволюция. Като Айнщайн, Галилео, Коперник. Тесла несъмнено е един от тях. Дали тези хора не вземат участие в някакъв по-голям проект за въздействие върху цялото човечество? Някои учени считат, че Тесла е бил нещо като човешки правоприемник.

Масачузетският софтуерен институт е дом на някои от най-големите мозъци в света. Учените от института са в челните редици по нововъведения, в това число и в безжичния транспорт на сила. Но ефикасният безжичен транспорт на електрическа енергия убягва на учените от години. Преносът посредством радиовълни, микровълни и даже лазерни лъчи се оказва неуспех. Докато през 2007 година, учените от института съумяват безжично да пренесат сила на разстояние от 2 метра – героизъм, разгласен за първа стъпка към унищожаване на захранващия кабел.

Невероятно, само че свят, в който всички електрически устройства ще се зареждат автоматизирано когато и да е, без нуждата от зареждане или жици, е бил очакван един век по-рано от изобретателя Никола Тесла. А съгласно някои той е бил покрай реализиране на тази цел. Опитите, които Тесла прави през 1899–1900 година в Колорадо Спрингс, удостоверяват обстоятелството, че безжичния транспорт е вероятен.

Тесла желал да придвижи електричество на няколко километра, което си е голямо достижение. Той имал голяма кула. Била е висока 61 метра. Помощникът му е в лабораторията му оказва помощ в това смело начинание и Тесла му споделя:

„ Когато ти дам сигнал, включи превключвателя и задействай безжичната система “.

След което евентуално се е отдалечил на 6 км. Тесла слага електрически крушки в земята, с цел да ревизира дали кулата в действителност основава безжична верига със земята.

Ако е по този начин, крушките ще светнат. Крушките светнали и по този начин той открил, че може да предава електрическа сила на огромни дистанции

През 1901 година в Шорхам, Ню Йорк, Тесла убеждава банкера Дж. П. Морган да му даде 150 хиляди $ за построяването на радиостанция. Но вместо това с парите строи великански безжичен предавател, който назовава кулата Уордънклиф. Уордънклиф била висока 57 м, само че имала и 37-метрова подземна част. Тесла е предвиждал приемни кули, сходни на Уордънклиф, в разнообразни основни точки към Земята.

Кулата Уордънклиф.

За да придвижва безжично сила от станция до станция. Дори считал след това да употребява същата система, с цел да придвижва сила до други планети. Но фантазията на Тесла за безжично разпространяване на електрическа енергия е прекратена през 1904 година, когато Дж. П. Морган разкрил същинските му планове – да достави с безвъзмездна сила всички хора на планетата. Без в допълнение финансиране, през 1908 година планът бил зарязан. А през 1917 година, кула е съборена. Корпорациите не желаят да раздават технологиите си без пари. Затова Тесла бил спрян и през днешния ден светът няма безвъзмездна сила.

Въпреки, че съумя да промени света, не всичко, което дълбинният разсъдък Тесла сътвори откри място в него. Но в случай че беше по този начин, пустините щяха да са озеленени. Щяхме да обезсоляваме океанската вода. Можехме да имаме изцяло нов и друг свят, в който силата щеше да е безвъзмездна, да имаме антигравитационни кораби и технология за телепортиране, което в действителност щеше да се трансформира в Златен век на Земята.

Но това не се е случило. Може би човечеството не е било готово за тези знания? Може би. А може би шепа монополни кръгове са създали всичко по силите си да попречват тази същинска концепция.

И въпреки всичко по какъв начин Тесла е пренасял електричество на километри, когато актуалните учени едвам смогват до 2 метра? Тесла вярвал, че откритията му се дължат на способността му да ги осъществя напълно в мозъка си. Позовавайки се на самия него, той е бил кадърен да вижда изобретенията в съвсем холографски детайлности. Казвал, че може да ги върти и разглобява на части и знаел по какъв начин тъкмо да ги построи.

След няколко десетилетия този резултат бил проучен в детайли и по-късно станал прочут като резонанс на Шуман . Това бил първият в историята опит за предаване на електрическа енергия без проводник на огромно разстояние. Устройството разрешавало да се генерират стоящи талази, които сферично се популяризират от предавателя, а по-късно с възходяща активност се събират в диаметрално противоположна точка на земното кълбо.

На 15 юни 1903 година в среднощ локално време жителите на Ню Йорк станали очевидци на възникването на ръкотворни мълнии, които светвали над океана и достигали дължина над 100 благи! Вестник „ Ню Йорк Сан “ написа на идната заран:

„ Живеещите покрай лабораторията на Тесла на Лонг Айлънд са повече от заинтересувани от неговите опити с безжичен транспорт на сила. През миналата нощ те станаха очевидци на странни явления – многоцветни мълнии, собственоръчно пускани от Тесла, по-късно възпламеняване на атмосферните пластове на друга височина и на огромна територия, тъй че нощта незабавно се трансформира в ден… Целият въздух за няколко минути бе изпълнен със светлина, съсредоточена по контурите на човешкото тяло, и всички присъстващи излъчваха светлосин тайнствен пламък. Сякаш самите ние изглеждахме като призраци. “

Мнозина свързват с Тесла събитията, случили се сутринта на 30 юни 1908 година, когато над обширна територия над Централен Сибир, сред реките Долна Тунгуска и Лена, почти в северозападна посока прилетяла гигантска топка, която след това е наречена Тунгуския астероид . Някои считат, че това е било резултат от опити на Тесла по предаване на сила на огромни дистанции.

Взривът прогърмял на височина към 5-10 километра и се съпровождал от земетресение и мощна ударна вълна. По това време Тесла провеждал опити със специфични съоръжения, транслиращи сила от йоносферата и приемането ѝ посредством специфични приемници.

Изображение по какъв начин може да наподобява безжичната преносна система на Тесла, която в бъдеще да зарежда самолети и да осветява градове (1925)

На процедура ученият се пробва да осъществя концепцията за йоносферата като проводящ пласт в горната атмосфера. Още през 1891 година Тесла допуска съществуването на галактически лъчи, идващи от Слънцето. Малко по-късно той схваща, че тази слънчева радиация на огромни височини би трябвало да йонизира земната атмосфера, създавайки електропроводим пласт към планетата.

Така се получавало, че земното кълбо, дружно с високопроводимия пласт, е като великански кълбовиден кондензатор. Идеята била елементарна и по едно и също време амбициозна – да се получава електричество, да се преобразува и да се предава безжично в най-далечните ъгълчета на Земята.

Тесла неведнъж персонално показал най-невероятни опити с електричество и постоянно шокирал близките с точността на своите предсказания. Веднъж той изрично отказал да пусне от вкъщи си своите другари и ги убедил да останат. На сутринта станало известно, че вечерният трен, с който те възнамерявали да пътуват, е аварирал. Сякаш Тесла бил информиран авансово.

През 1912 година „ Титаник “ се готвел за първия си и финален автобус. Но още никой не знаел, че е финален. Никой с изключение на Тесла, който убедил своите спонсори Джон Морган и Джон Джейкъб Астор да върнат билетите и да плават с различен параход.

Морган се доверил на Тесла и останал жив, а Астор умрял на „ Титаник “. Откъде обаче Тесла може да е знаел за злополуката на влака, за гибелта на „ Титаник “, за роботите и компютрите, за междупланетната връзка, за началото и края на войните? Самият той считал, че информацията идва от Космоса. „ Моят мозък е единствено приемно устройство “, казвал той и считал, че всеки човек е „ автомат на галактически сили “, че той органично е включен към единната система на Вселената.

Методът на Тесла е ясновидство, виждане на невидимото чрез въображение. Тесла се сблъскал с сходни феномени още в доста млада възраст. Той просто виждал разнообразни схеми и устройства – в елементи и цветове. Така за първи път той видял индукционния мотор и го нарисувал с пръчка на пясъка.

Приписвани са му качества на ясновидец, защото имал блестящо изразен подарък за интуиции. Изобретателят твърдял, че може просто да изключи мозъка си от външния свят. Тесла провеждал опити, като включвал към главата си специфичен уред и пропущал през мозъка си талази, изпадайки в транс..

Паметник на Никола Тесла в Ниагара Фолс, Съединени американски щати.

„ Не съм губил схващане – споделил ученият пред в. „ Ню Йорк Таймс “ – само че непроменяемо известно време след процедурата изпадах в латентен сън. “

В резултат на опитите той стигнал до извода, че световен синхронизатор на всичко живо на Земята е йоносферата. Тесла считал, че въздействайки по характерен метод на йоносферата и променяйки резонансните ѝ характерности, може да се увеличи осведомителната схватливост на хората и те да развият дарба за умишлено включване към „ рационалното ядро на Вселената “, като по този метод се увеличи тяхната нематериалност и се форсира еволюцията на цивилизацията.

В предвоенните години Тесла почнал работа над секретни планове за военноморското ведомство на Съединени американски щати. Тук влизали и безжично предаване на сила за поразяване на съперника, и основаването на резонансно оръжие, и опити за ръководство на времето. От 1936 до 1942 година той бил шеф на плана „ Дъга “, в границите на който се състоял печално известният.

Тесла планувал опцията за човешки жертви и ограничавал провеждането на опита, настоявайки за превръщане на оборудването. Но в изискванията на война нямало време за това, нито средства, а жертвите се считали за неизбежни. Скоро той се отдръпнал от плана.

Всичко е светлина. Интервю с Никола Тесла

„ Вече не работя за сегашното, работя за бъдещето – споделя Тесла пред публицисти в Ню Йорк преди повече от седемдесет години. – Бъдещето ми принадлежи! “

По публикацията работиха Павел Николов, Димитър Димитров и Антония Михайлова. Ползвани са разнообразни източници.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР