В началото на ХХ век се говори, че Тесла е

...
В началото на ХХ век се говори, че Тесла е
Коментари Харесай

Благодарим ти, Тесла, и честит рожден ден!

В началото на ХХ век се приказва, че Тесла е претендент за Нобелова премия. Но неизвестно за какво в никакъв случай не я получава. Дори и през днешния ден учените не му отдават нужната респект.

Тесла говорел, че атомите са като слънчеви системи и че светлината може да действа като вълна и парченце. Айнщайн получава Нобелова премия за същата концепция, а Бор и Ръдърфорд вземат Нобелова премия за откритието, че атомите са като дребни слънчеви системи.

Така че за какво Тесла е изваден от учебниците по квантовата физика, когато стои в нейната основа? Може би несправедливото отношение на физиците към него се дължи на пристрастеността му към извънземни? Дали всичко е плод на въображението на Тесла? Или е допустимо в действителност да е бил в контакт с непознат разсъдък?

В Белград, Сърбия. С списък от над 160 хиляди документа музеят на Тесла предлага необичаен взор към някои от проектите на Тесла, в това число рисунки на хипотетични галактически кораби.

Според историците той създава летящата си машина през 1910 година, като се концентрира върху силовото поле, или антигравитацията. Смята се, че Тесла е разкрил, че огромно количество електрическа енергия може да издигне даден обект. През 20-те и 30-те години Тесла непрекъснато приказва за антигравитационни кораби, които ще черпят сила от кулите му.

Твърдял, че тези кораби няма да имат потребност от крила или гориво. Ще са изцяло електрически.

През 2013 година, в Пало Алто, Калифорния. Изцяло електрически състезателен автомобил печели премията за кола на годината на сп. “Мотор Тренд “. Това е едно от най-икономичните возила на планетата, не отделя излъчвания и може да форсира от 0 до 100 км за 4 секунди.

Това още веднъж извежда на сцената името на Тесла. Интересното е, че през 1931 година Тесла споделя пред кореспонденти, че е преобразувал една елементарна кола в напълно електромобил.

Всъщност, доста от изобретенията, за които Тесла приказва и патентова, в последна сметка са били създадени. Списъкът с технологиите, които му изискуем, е безконечен – актуалните хуманоидни роботи, слънчева и вятърна сила, операция на климата, безпилотни самолети и даже апаратите за изследване на други планети.

Спейки едвам по 2 часа дневно, единствената цел на изобретателя е била ориентирана единствено към едно: съвременни технологии в името на човешката раса. Той постоянно е имал визия за бъдещето.

Изглежда, че този негов блян е бил по-голям от всичко друго. Когато е работил върху откритие, храната, сънят, контактите с хората нямали значение.

Загадъчният човек зад името Тесла и борбата на гениите
Всичко е светлина! Интервю с Тесла
Тесла: Бъдещето ми принадлежи!
Загадъчните опити в Колорадо Спрингс и мистиката на миражите
Тесла, лъчът на гибелта и Експериментът Филаделфия

 

 

 

 

 

Тесла е страдал от бодърствуване и обсесивно-компулсивни разстройства. Изобретателят твърдял, че се нуждаел единствено от 2 часа сън на денонощие, само че постоянно си вземал следобедна сънливост. Никола Тесла мразел заоблени предмети и бижута. Ненавиждал да пипат косата му или той да пипа непозната. Бил захласнат от цифрата 3 и имал навика да забърсва всеки ъгъл на масата си, преди да вечеря, като употребявал тъкмо 18 салфетки.

Статията е готова от Павел Николов и Димитър Димитров.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР