Никак не е представително, особено когато се кандидатираш за президент

...
Никак не е представително, особено когато се кандидатираш за президент
Коментари Харесай

Когато обвинят Доналд Тръмп в 17 различни престъпления

Никак не е представително, изключително когато се кандидатираш за президент на Съединените щати, да казваш: " Моята компания е наказана за повече от една дузина закононарушения ".

За страдание на Доналд Тръмп , това ще е визитната му картичка до изборите за президент през 2024 година оттук насетне, с помощта на присъдата, която му отреди жури във Върховния съд на щата Ню Йорк.

Във вторник, 6 декември, организацията Trump, учредена от бащата на Тръмп и която някогашният президент има от доста десетилетия, беше приета за отговорна за 17 разнообразни закононарушения, в това число данъчни измами, интрига и подправяне на бизнес записи.
 Снимка 598517

Компанията беше обвинена още през юли 2021 година, дружно с дългогодишния си финансов шеф Алън Вайселберг, само че за разлика от Вайселберг, който се призна за отговорен в дългогодишната скица за данъчни измами през предишния август, съгласно Тръмп компанията му няма никаква виновност.

“Guilty on all 17 counts ”
— Acyn (@Acyn)
Прокурорите упрекват Trump Organization, че е компенсирала финансовия шеф (и други ръководители) с нерегистрирани бонуси в опит да понижи облагаемия им приход. В случая с Вайселберг тези бонуси включват неща като безвъзмезден апартамент в Upper West Side, коли Mercedes-Benz, взети на лизинг, образование в частно учебно заведение за внуците му и пари в брой по Коледа, тъй че Вайселберг да може да раздаде " персонални празнични бакшиши ", наред с други неща.
 Снимка 598518

Схемата облагодетелства освен Вайселберг, който дължи по-малко пари под формата на налози върху приходите, само че и самата организация Trump, която заобикаля налози върху заплатите и върху приходите. Според обвинителния акт компанията е поддържала електронни таблици за своите закононарушения.
 Тифани Тръмп, Майкъл Булос и сватбата на дъщерята на Доналд Тръмп в Мар-о-Лаго, Флорида
Какво се случва с дъщерята на Доналд Тръмп

Единственото му дете от Марла Мейпълс се омъжи

Докато Доналд Тръмп не беше упрекнат персонално, името му въпреки всичко беше представено по време на процеса. Часове преди някогашният президент да разгласи, че се кандидатира за поста за трети път, Вайселберг, чието съглашение за признание на виновността изисква от него да каже истината, потвърди пред журито, че Тръмп освен е бил наясно с необлагаемите доходи в основата на наказателното дело на държавното управление, само че и той е индивидът, който ги е упълномощил.
 Снимка 598515

Попитан дали образованието в частното учебно заведение е платено персонално от Тръмп, Вайселберг отговори: " Правилно ". Въпреки че оптималната финансова глоба, която организацията на Тръмп ще би трябвало да заплати (по-малко от 2 милиона долара), е релативно оскъдна цена за компания с неговия размер, както отбелязва New York Times, самото следствие на неговите дейности, поради кандидат-президентската му акция, са това, което може да му навреди най-вече.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР