Ник Кирьос и Танаси Кокинакис бяха приятната изненада на тазгодишния

...
Ник Кирьос и Танаси Кокинакис бяха приятната изненада на тазгодишния
Коментари Харесай

Шоуто продължи, откъдето спря: Кирьос и Кокинакис с успех над легенди в двойите

Ник Кирьос и Танаси Кокинакис бяха приятната изненада на тазгодишния Аустрелиън Оупън, откакто се включиха в главната скица на двойки благодарение на " уайлд кард " и се трансфораха в първия сходен тандем в историята на Големия шлем. Сега двамата положителни другари взеха решение още веднъж да обединят сили на корта, с цел да вземат присъединяване на Мастърса в Индиън Уелс и стартираха присъединяване с победа над две от най-големите двойкови митове, а точно Иван Додиг и Марсело Мело. Ветераните имат общо осем " мейджър " трофея в кариерите си до момента, само че това не спря експертите на сингъл и те се постановиха със 7:5 1:6 10:2 и по този начин оформиха повече от любопитен конфликт във втория кръг, където ги чака среща с Джон Иснър и Джак Сок.

Австралийците потеглиха с ранен пробив в мача, единствено че ветераните незабавно възвърнаха паритета в резултата и след това избавиха четири поредни благоприятни условия за рибрейк, с цел да поведат с 3:2 гейма. Играта продължи равностойно до 5:5, когато Кирьос сподели магията си посредством няколко елегантни осъществявания наоколо до мрежата и сетът отиде в актива на първенците от Мелбърн.

Нещата радикално се обърнаха във втората част, която започва с ранен задатък от 3:0 в интерес на Додиг и Мело, а като че ли техните противници към този момент мислеха за супер тайбрека и гледаха да спестят сили за него. Това оказа помощ на по-опитните играчи да развият с лекост преднината си, вкарвайки скоропостижно мача в съдбоносен сет.

В него Кирьос и Кокинакис на бърза ръка дръпнаха с 6:0 точки, като оттова насетне нямаше връщане назад за техните съперници и по този метод те се поздравиха със седмата си поредна победа за 2022-ра година.

Across the Globe
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР