Ние винаги сме чували какво казват хората, които протестират. Няма

...
Ние винаги сме чували какво казват хората, които протестират. Няма
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Младите хора изчезнаха от протеста

Ние постоянно сме чували какво споделят хората, които стачкуват. Няма нищо по-хубаво от това българските жители да показват свободно мнението си, стига да не пречат на другите жители, тъй като всички имат права, само че виждам, че младежите изчезнаха от този митинг, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева пред публицисти на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Златоград.
Тя пристигна на граничния пункт сред България и Гърция, защото е патрон на самодейността за издигане на монумент на Момчил левент. Мемориалът бе открит през днешния ден по случай  675 години от гибелта на Родопския цар.
 Символична обсада на кръстовище в късните часове проведоха протестиращи в Пловдив Символична обсада на кръстовище в късните часове проведоха протестиращи в Пловдив
Символично и за малко протестиращи блокираха кръстовище в Пловдив късно нощес. Минути преди 23 ч. протестиращи от Стара Загора, Хасков...

По думите на Караянчева от ГЕРБ са дали отговор на настояванията за Велико национално заседание, за смяна в Конституцията. Но тази смяна, която оферират, е в действителност единствено една покана за диалог.
„ Някой се пробва да каже, че надали не това ще бъде Конституцията - окончателната, само и единствено на ГЕРБ, само че това са безусловно злонамерени представители. Това е първа покана за диалог. Оттук-нататък следва 160 народни представители, които би трябвало да съберем, да вземем решение за привикване на Велико народно събрание, а Великото национално заседание ще напише Конституцията и ще акцентира на главните глави, които би трябвало да се трансформират “ уточни Караянчева.  

 Протестите: Ден 44 - Никой не е венчан за властта Протестите: Ден 44 - Никой не е венчан за властта
За 44-ти следващ ден стачкуващи се събраха на антиправителствен митинг в центъра на София, съобщи БГНЕС. Исканията на протестиращи...
Според нея се оказало, че има доста способени по тематиката конституция в България.
На въпрос дали ще съумеят да съберат 120 подписа за внасяне на плана за изменението й тя сподели, че предстоят договаряния за тази цел.
„ Във вторник стартират договарянията в Народното събрание с всички парламентарно показани групи, които са декларирали предпочитание да беседват с парламентарната група на ГЕРБ. Така, че най-после на седмицата ще има опция да ви осведомявам по какъв начин са минали диалозите “, уточни ръководителят на Народното събрание.
На въпрос откакто и симпатизанти на ГЕРБ са се изказали сериозно за импортирания план, накъде вървят нещата съгласно нея – повече към привикване на Велико национално заседание или към оставка и предварителни избори, Караянчева отговори: „ Нека да забележим във вторник по какъв начин ще тръгнат нещата с сътрудниците от парламентарните групи. Вижте, ние предлагаме и смяна в Изборния кодекс, в който ще има 200 мажоритарни и 200 пропорционални народни представители, с цел да има по-голяма представителност. И в случай че съберем гласовете за привикване на Велико национално заседание, мисля, че това е методът - да се създадат избори, да влезе доста по-голямо посланичество в Народното събрание, да се чуят доста разнообразни отзиви, тъй като Конституцията е главният закон, който би трябвало да бъде изработен по волята на народа. Това е покана, това е опция да се водят диалози и както виждате, диалозите към този момент започнаха “.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР