Ние сме последователни и аргументите ни са известни на всички.

...
Ние сме последователни и аргументите ни са известни на всички.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Идеята на Петков за сметка за дарения за оръжия е ексцентрична

" Ние сме поредни и причините ни са известни на всички. Смятаме, че на Украйна би трябвало да се помогне с филантропична помощ, както и да се помогне на бежанците, само че без да предоставяме оръжия, тъй като това е метод войната да продължава, а ние желаеме мир, договаряния и намиране на дипломатическо решение.” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова в ефира на Българска национална телевизия и добави, че господин външния министър на Украйна има право да показва своето мнение, само че в България, като суверенна страна решенията се взимат от българските законни институции.

Нинова даде за образец европейски водачи, като немския канцлер, който също е споделил, че желаят спокойно съглашение, както и това, че те повече няма да дават оръжия на Украйна. „ Вече и в Европа, и то от огромни страни се чуват сходни на нашите аргументи”, сподели още вицепремиерът.

„ По отношение на плануваната от господин Петков делегация в Украйна желая да кажа, че ние сме съпричастни с тъгата на тези хора. Ако задачата е да чуем очи в очи какво желае господин Зеленски – също го знаем. Те желаят оръжия и за нас няма смисъл да пътуваме до там просто, с цел да го чуем”, безапелационна бе Нинова и акцентира, че вижда като прекомерно екзотична и ексцентрична концепцията на премиера Петков, който инициира отваряне на сметка, по която да се подаряват средства за Украйна.

„ Опитвам се да бъда мека, тъй като си почитам съдружните сътрудници. Дарение за оръжия единствено по себе си е безусловно спорно послание”, уточни още тя.

Корнелия Нинова изрично отхвърли България да е изпращала оръжия за Украйна. По думите й от Минските съглашения насам не сме изнасяли оръжия нито за Русия, нито за Украйна. „ Обвиненията на опозицията в противоположното се базират на обосновани догатки, което е несериозно”, добави вицепремиерът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР